Sjoerd van Ramshorst

Presentator NOS Studio Sport

Sport is van alle tijden en van iedereen. Van actief tot passief, jong tot oud, van ‘t puntje op de stoel tot lekker onderuit hangend op de bank; van Parijs tot Roubaix en van het kolkende Camp Nou tot aan de sfeervolle, benauwde Oostpolderhal in Papendrecht.

Sport is bovenal bikkelhard: tijden en uitslagen liegen niet. Het is het enige dat telt. En dan is er ook altijd nog een kans dat er bedriegers rondlopen. Wat is er mooier dan dit op de voet te volgen en er verslag van te doen?

Als presentator van de sportuitzendingen selecteer ik samen met de redactie het nieuws dat in de uitzending komt. Het mooie hiervan is dat we samen bepalen wat de kijker uiteindelijk te zien krijgt. Daarnaast haal ik veel plezier uit het schrijven van de presentatieteksten. Het is fijn om in mijn eigen woorden te kunnen vertellen wat er is gebeurd, of wat er gaat gebeuren.

Ons werk is het mooist tijdens de grote evenementen, omdat de verhalen dan van alle kanten op ons afkomen. Zeker wanneer een WK voetbal samenvalt met de Ronde van Frankrijk. Maar ook het passen en meten met een minuutje badminton, een noodzakelijk gortdroog bestuursbericht of een opvallende tweet van een squasher maken dit werk zo prachtig.