Steven Dalebout

Verslaggever NOS Sport

Al van jongs af aan zit de fascinatie voor radio, televisie, nieuws en sport er bij mij ingebakken. Als jong pubertje maakte ik eigen hitlijsten bij de lokale radio-omroep. Later volgde een opleiding Journalistiek in Utrecht. Via NOS internet kwam ik daarna bij NOS Langs de Lijn terecht.

Verhalen. Daar draait het om in mijn werk

Steven Dalebout

Ik ben verslaggever, vooral in het wielrennen en schaatsen. Daarnaast heb ik NOS Langs de Lijn een tijd gepresenteerd en werk ik op de redactie in Hilversum.

Verhalen. Daar draait het om in mijn werk. Of ik vertel ze, of ik interview de hoofdrolspelers ervan. Ik kan er enorm van genieten als radiomakers erin slagen de volle aandacht van de luisteraar te trekken. Zelf mis ik nog wel eens een afslag op de snelweg, omdat ik te veel opga in wat ik op de radio hoor.

Als klein jochie zag ik bij de NOS Erik Breukink over bergtoppen rijden en Ellen van Langen olympisch kampioene worden. Nu, als groot jochie, versla ik dat soort gebeurtenissen voor diezelfde NOS. Dat is een voorrecht. En het motiveert om de verhalen journalistiek gezien op een zo zinnig mogelijke manier aan jullie te laten horen.