Tamara Seur

Presentator NOS Jeugdjournaal

Het menselijke verhaal vertellen. Dat is mijn drijfveer. En dat kun je ook omdraaien:  het verhaal, menselijk vertellen. Samen met het top-team van het Jeugdjournaal, allemaal bevlogen meer dan enthousiaste mensen met echt hart voor ons programma, iedere dag weer het beste jeugdnieuwsprogramma neerzetten. Dat is echt machtig.

De materie net een graadje dieper begrijpen zodat je het juist weer eenvoudiger kunt vertellen, precies de juiste beelden zoeken, net dat ene kind een prachtige uitspraak ontlokken. Dat puzzeltje geeft iedere dag weer energie. Stiekem voel ik me ook een beetje iemand die in de toekomst kan kijken. Wat ik zie bij de kinderen van nu, dat zegt heel veel over wat de komende jaren gaan brengen.

Los daarvan geniet ik als het spannend wordt of als het bijna misgaat. Live televisie maken, op locatie, bijvoorbeeld tijdens de Koningsspelen. Dat geeft echt een kick!

Voordat ik bij het Jeugdjournaal aan de slag ging (eerst als redacteur, later als verslaggever en presentator) ben ik afgestudeerd aan de UvA als ontwikkelingspsycholoog, werkte ik als lifeguard in de Verenigde Staten, als gids in Amsterdam en bij een documentairemaakster. Nu verdiep ik me in mijn eigen kinderen, mijn tuin en oosterse filosofieën. Ook ski en ren ik graag en vind je me in zee als het even kan.