Wilma Haan

Adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws

Betrouwbaar, toegankelijk en snel nieuws brengen op alle platformen waarop ons publiek zich bevindt, dat is één van de belangrijkste journalistieke taken van de NOS. En als nieuwsjunk in hart en nieren kan ik me geen mooiere plek voorstellen dan deze, in het hart van de Nederlandse nieuwsjournalistiek.

Ik heb voor de NOS op verschillende plekken in en rond de journalistiek gewerkt

Wilma Haan

Voor ik op 1 september 2020 binnenliep bij de NOS, heb ik op verschillende plekken in en rond de journalistiek gewerkt. Nog tijdens m’n studies journalistiek in Zwolle en later filosofie (niet afgerond, ooit nog eens doen) in Amsterdam begon ik in 2005 als freelance verslaggever voor een lokale krant en later als avond- en weekendredacteur bij mijn jeugdliefde NU.nl.

Die laatste ‘bijbaan’ liep op een prettige manier uit de hand (zie studie niet afgemaakt), en na te hebben geschreven voor diverse deelredacties belandde ik in 2013 in de hoofdredactie. Na NU.nl werkte ik een aantal jaar als chef nieuws & digitaal bij Het Parool en maakte ik me als directeur van Open State Foundation druk om meer transparantie en controleerbaarheid van de Nederlandse overheid. Bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) tot slot, was ik tot half 2020 jarenlang bestuurslid en vice-voorzitter.