Xander van der Wulp

Verslaggever Den Haag

Na vele functies binnen de NOS werk ik sinds 2008 in Den Haag. Als politiek verslaggever is elke werkdag anders, nooit is te voorspellen hoe de dag eindigt. Bij alle politieke ontwikkelingen van de afgelopen jaren heb ik namens de kijkers van het NOS Journaal onze politici alle mogelijke vragen kunnen stellen:

De val van het kabinet Balkenende na het gevecht tussen het CDA en de PvdA, vele campagnes en verkiezingen, de gedoogconstructie met de PVV en de grote onrust binnen het CDA, Wilders die wegloopt uit het Catshuis, Rutte en Samsom die bruggen willen slaan, het ontstaan van de ‘constructieve oppositie’ én uiteraard de ramp met de MH17, toen Nederland ineens de spil werd van een internationale politieke crisis… Telkens mocht ik vooraan staan.

Al sinds mijn zeventiende werk ik bij het NOS Journaal. Tijdens m’n studie Communicatie (Sociale Wetenschappen, Universiteit van Utrecht) had ik allerlei ondersteunende functies op de redactie: in de regieruimte en bij productie. Na een stage en afstudeerproject bij CNN in Washington DC werkte ik in die stad nog een tijdje voor de NOS. Ook nadat ik in 2000 fulltime in dienst kwam bij de NOS heb ik de veelzijdigheid van ons bedrijf in allerlei functies ervaren: buitenlandredacteur, eindredacteur televisie en – voordat ik naar Den Haag vertrok – hoofd van een grote redactie (internet/teletekst/radionieuws).