De Avondetappe

De Avondetappe

De Avondetappe is een dagelijks televisieprogramma tijdens de Tour de France waarin wordt nagepraat over de etappe van die dag. Van 2003 tot 2014 was de presentatie in handen van Mart Smeets. In 2015 werd het programma vervangen door NOS Studio Tour, maar sinds 2016 is de Avondetappe weer terug op het scherm, nu met presentatoren Dione de Graaff en Herman van der Zandt.

Op sfeervolle locaties ontvangt Dione de Graaff gasten uit de wielersport of liefhebbers daarvan aan de Avondetappe-tafel. Zij praat met wielrenners die nog koersen, met oud-coureurs en met gasten die zijdelings met de wielersport verbonden zijn of een passie voor de fiets en/of de Ronde van Frankrijk hebben. Herman van der Zandt zoekt na de etappe de wielerploegen op bij hun hotels om na te praten. De keuze voor een ploeg wordt bepaald door de gebeurtenissen in de etappe. Dat kan een overwinning zijn of een valpartij in de koers, maar er kan ook een andere journalistieke afweging gemaakt worden.

Vaste ingrediënten van het programma zijn: een samenvatting van de etappe inclusief mooie omgevingsbeelden, interviews met renners en ploegleiders, de rebus waarmee kijkers een NOS-gadget kunnen winnen, en een vooruitblik op de volgende etappe.

Deel dit artikel