Nationale programma’s rond herdenkingen, vieringen en het Koninklijk Huis

Nationale programma’s rond herdenkingen, vieringen en het Koninklijk Huis

De afdeling NOS Evenementen maakt live-programma’s en documentaires over wat Nederlanders bezighoudt en bindt. Dat zijn zowel nationale als internationale evenementen en natuurlijk het Koninklijk Huis. Van deze gebeurtenissen doet de redactie ook verslag op NOS.nl.

Een aantal programma’s keert jaarlijks terug: Koningsdag, de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, Prinsjesdag, de Indiëherdenking, het Oranje Jaaroverzicht en de terugblik Uit het Leven. Ook is er aandacht voor muziek- en benefietevenementen, zoals popfestival Noorderslag en 3FM Serious Request.

Daarnaast doet Evenementen verslag van vieringen, herdenkingen en bijzondere gebeurtenissen waaronder 200 jaar Koninkrijk, 70 jaar na de Bevrijding, 25 jaar na de val van de Muur, de Dag van Nationale Rouw na de ramp met de MH17 en de herdenking van de slachtoffers.

NOS Evenementen verzorgt ook de verslaggeving rond het Koninklijk Huis. Huwelijken, geboortes, doopplechtigheden, staatsbezoeken, speciale verjaardagen of het overlijden van leden van het Koninklijk Huis zijn aanleiding voor bijzondere programma’s of documentaires. Zo waren ook de uitzendingen rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander in april 2013 het werk van NOS Evenementen.

Evenementen werkt soms samen met andere omroepen, maar ook met afdelingen binnen de NOS. De uitzendingen over de parlements- en gemeenteraadsverkiezingen komen tot stand in samenwerking met NOS Nieuws en voor de programma’s over de Paralympische Spelen wordt nauw samengewerkt met NOS Sport.

Deel dit artikel