NOS Langs de Lijn

NOS Langs de Lijn

Op NPO Radio 1 verzorgt NOS Sport het programma NOS Langs de Lijn. Op zaterdag en zondag wordt aandacht besteed aan het actuele sportnieuws en achtergronden door middel van reportages, live verslagen, interviews en gesprekken met studiogasten. Buiten de vaste uitzendtijden verzorgt NOS Langs de Lijn live flitsen van belangrijke sportwedstrijden in de lopende programmering van NPO Radio 1.

Grote sportevenementen
Van grote sportevenementen als de Tour de France en de Olympische Spelen doet NOS Langs de Lijn live verslag. De programmanaam wordt dan voor de duur van het evenement omgedoopt in bijvoorbeeld NOS RadiOlympia of NOS Radio Tour de France.

Voetbal op Radio 1
Op het gebied van voetbal kunt u op NPO Radio 1 bij NOS Langs de Lijn terecht voor live flitsen van de grote competities: Eredivisiewedstrijden, KNVB bekerwedstrijden, de UEFA Champions League en de UEFA Europa League. Ook doen we integraal verslag van de wedstrijden van het Nederlands elftal.

De eerste uitzending van Langs de Lijn was op 1 januari 1967. Op 25 maart 2012 werd in een speciale uitzending vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid stilgestaan bij de 10.000ste uitzending van het programma. In 2001 was het programma winnaar van de Marconi Award voor Beste Informatieve Radioprogramma. In 2008 won het programma de Zilveren Reissmicrofoon.

NOS Langs de Lijn:
zaterdag: 19.00-23.00 uur, NPO Radio 1
zondag: 14.00-19.00 uur en 22.00-23.00 uur, NPO Radio 1

neem een kijkje achter de schermen bij NOS Langs de Lijn.

Deel dit artikel