NOS op 3

NOS op 3

NOS op 3 is een crossmediaal nieuwsplatform. Een centrale redactie houdt dagelijks de website NOSop3.nl bij en verzorgt tussen 06.30 en 19.00 uur het radionieuws op NPO 3FM en FunX. De redactie maakt ook een paar keer per jaar een tv-special op NPO 3.

NOS op 3 laat zien dat de waarheid nooit eenduidig is en dat er meerdere perspectieven zijn bij ieder nieuwsverhaal. Hierbij is de website leidend. Dit betekent dat de redactie materiaal plaatst zodra dat binnen is en ook laat zien met welke verhalen zij bezig is. Bij ieder verhaal wordt de meerwaarde van de verschillende platforms gezocht om de kijkers, lezers en luisteraars zo goed mogelijk te bedienen.

NOS op 3 zoekt actief de samenwerking met het publiek, onder meer op de website, op social media (o.a. Facebook en Twitter), maar ook voor het samenstellen van radio-uitzendingen. Dit omdat de redactie het publiek ziet als onmisbaar onderdeel van het maakproces, en omdat zij graag inzicht geeft in de journalistieke afwegingen die worden gemaakt.

De redactie maakt elke week een podcast over een onderwerp rond tech en innovatie.

Op 8 januari 2007 was de eerste tv-aflevering te zien van wat toen nog Journaal op 3 heette, op toen nog Nederland 3. Op 3 juli 2015 rond 23 uur was de laatste ‘lange’ televisieuitzending van NOS op 3. Na die tijd waren er in de avond nog drie flitsjournaals op tv te zien, op NPO 3. Op vrijdag 19 augustus 2016 was het laatste flitsjournaal te zien. 

Klik voor een uitleg-video van NOS op 3 

Deel dit artikel