NOS-podcasts

NOS-podcasts

De NOS maakt elke week podcasts van o.a. haar radioprogramma’s op de publieke zenders. Over nieuws, politiek, sport, ecomnomie, weer en tech. Terugluisteren op een moment dat u uitkomt. 

Het Oog is de podcast van NOS Met het Oog op MorgenHet Oog brengt een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek.

Nieuws en Co is een coproductie van NOS en NTR en staat – zoals de titel al zegt – voor nieuws en meer. Wetenschap, cultuur en diversiteit krijgen speciale aandacht. In Nieuws en Co is ruimte voor verdieping en verbreding. Lara Rense brengt luisteraars op de hoogte van het nieuws van de dag, maar ook nieuws uit de wereld van wetenschap en cultuur. Op vrijdag presenteert Peter Grijzen Nieuws en Co. Tot slot is er voor diverse reportages een samenwerking met de redactie van het televisieprogramma Nieuwsuur (NOS & NTR).

Elke werkdag hoor je bij de podcast De Dag gesprekken die nét even verder graven.  Elisabeth Steinz neemt je mee in verhalen achter het nieuws, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

De podcast Langs de Lijn is een weerslag van NOS Langs de Lijn, het NOS sportprogramma met nieuws, achtergronden, reportages, live-verslagen, interviews en studiogasten.

In de NOS Formule 1 podcast neemt presentator Amber Brantsen samen met oud-coureur Jan Lammers en NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door. Meningen en scherpe analyses, feiten en opvallende verhalen. Met vanzelfsprekend aandacht voor de prestaties van Max Verstappen.

Ook Langs de Lijn En Omstreken, een coproductie van NOS en EO, is als podcast beschikbaar. Het is een gevarieerd magazine waarin live sport, persoonlijke gesprekken bij het nieuws en het nieuws van de avond elkaar op een vanzelfsprekende manier afwisselen. 

In de podcast van NOS Langs de Lijn Sportforum luistert u naar de sportieve overpeinzingen zoals die op maandagavond worden uitgezonden in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. Journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport schuiven aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken.

In de NOS Voetbalpodcast nemen de NOS-voetbalcommentatoren de week door. Met aandacht voor de laatste voetbalwedstrijden, het voetbalnieuws en vooruitblikkend naar de komende wedstrijden. Anekdotes van de voetbalexperts die ter plekke waren en er de hele week bovenop zitten. De presentatie is in handen van Arno Vermeulen.

De NOS op 3 Tech Podcast praat je elke week bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16:30 uur een nieuwe aflevering!

In De Stemming van Vullings en Van der Wulp nemen politiek verslaggevers Xander van der Wulp (NOS) en Joost Vullings (AVROTROS) op hun eigen wijze de politieke week en de gebeurtenissen rondom het Haagse Binnenhof door. In de rubriek ‘Het Haagse geheugen’ spiegelen ze de actualiteit aan een moment uit de parlementaire historie. De podcast is een doorstart van de populaire podcast De Stemming van Vullings en Van Weezel. Journalist Max van Weezel overleed in het voorjaar van 2019 en hij vond het een goed idee als de podcast zou worden voortgezet. 

Peter Kuipers Munneke praat wekelijks een kwartier vol over het weer in al zijn gedaanten en vanuit allerlei invalshoeken. Hij wordt in de podcast De Weerman terzijde gestaan door oud-3FM-nieuwslezer Fleur Wallenburg. Met vaste rubrieken en jazzmuziek van de persoonlijke playlist van de NOS-weerman. Wilt u een vraag over het weer stellen? Dat kan via weerman@nos.nl.

Poen is een podcast over economisch nieuws. NOS-verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters duiken in verschillende verhalen uit de wereld van het grote geld. Economisch nieuws is overal, en gaat iedereen aan. Toch is niet altijd meteen duidelijk waarom, of hoe het zit. In Poen worden verhalen vanaf de basis gebracht voor een beter begrip. Laagdrempelig, met een vrolijke optimistische toon.

In De Derde Kamer duiden radio-dj Wouter van der Goes (KRO-NCRV) en politiek verslaggever Lars Geerts (NOS) het nieuws uit Den Haag, in begrijpelijke taal. Deze podcast laat horen dat politiek niet elitair is, maar iedereen aangaat. Wekelijks staat een kopstuk uit de politiek centraal en luisteraars kunnen vragen insturen die ze graag door hem of haar beantwoord zouden zien. De podcast is te beluisteren via de NPO Radio 2 app.

In De Kopgroep bespiegelen wielerliefhebbers Mart Smeets (ex-NOS), Joost Vullings (AVROTROS) en Martijn Hendriks (NOS Sport) de gebeurtenissen in de Tour de France. Tijdens dit evenement is er dagelijks een aflevering.

Ze zijn er wel, maar je kent ze niet: openlijk homoseksuele profvoetballers. In de Schaduwpits gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag ‘Waarom is het zo moeilijk in de voetbalwereld uit de kast te komen?’

De podcast De Schaduwspits gaat over buitenbeentjes in de topsport, vooroordelen, gemiste kansen en het belang van een rolmodel. Een zoektocht van NOS-collega’s en lhbti’ers Rivkah op het Veld, Jeroen Gortworst en Winfried Baijens naar de Schaduwspits en zijn ervaringen.

De podcast Lang verhaal kort vertelt wat jij moet weten over een actueel onderwerp, om het nieuws erover beter te kunnen volgen. Elke werkdag rond vijven 1 onderwerp, in 5 minuten.

Van de Europese titel in ’88 tot de rentree van Oranje op een groot toernooi deze zomer: alle EK’s sinds 1988 komen voorbij in de EK voetbalpodcast van de NOS. Samen met commentatoren en diverse gasten, onder wie Youri Mulder, Kees Jansma en Ibrahim Afellay, duikt presentator Arno Vermeulen in het verleden. De smeuïge anekdotes, indrukwekkende verhalen en historische fragmenten zijn de ideale warming-up voor het komende EK voetbal.

Deel dit artikel