NOS-podcasts

NOS-podcasts

De NOS maakt elke week podcasts over nieuws, politiek, sport, economie, weer, geschiedenis en tech. Terugluisteren op een moment dat u uitkomt. Sommige radioprogramma’s bieden we ook aan als podcast.

NOS Met het Oog op Morgen

Het Oog is de podcast van NOS Met het Oog op Morgen. Het Oog brengt een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview met mensen in en achter het nieuws, omlijst door muziek.

De Dag

Elke werkdag biedt Elizabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws. Reageren? Mail dedag@radio1.nl

De Stemming

Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

Lang verhaal kort

Lang verhaal kort vertelt wat jij moet weten over een actueel onderwerp, om het nieuws erover beter te kunnen volgen. Elke werkdag rond vijven 1 onderwerp, in 5 minuten. Reageren? Mail naar Lvk@nos.nl

NOS Voetbalpodcast

De NOS-voetbalcommentatoren nemen de week door. Met het voetbalnieuws en vooruitblikkend naar de komende wedstrijden. Anekdotes van de voetbalexperts die ter plekke waren en er de hele week bovenop zitten. Presentatie is in handen van Arno Vermeulen.

NOS Formule 1-Podcast

Meningen en scherpe analyses, feiten en opvallende verhalen. Met vanzelfsprekend aandacht voor de prestaties van Max Verstappen. Dat en meer is te horen in de NOS Formule 1-Podcast. Presentator Dione de Graaff neemt samen met oud-coureur Jan Lammers en NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door.

NOS op 3 Tech Podcast

De NOS op 3 Tech Podcast praat je elke week bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16:30 een nieuwe aflevering!

NOS Langs de Lijn Sportforum

Elke maandagavond: het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. Journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport schuiven aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken.

Het beste uit het Oog

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

NOS Jeugdjournaal

Ben jij nieuwsgierig en wil je meer weten over wat er in de wereld speelt? In de podcast van het NOS Jeugdjournaal beantwoorden Bart Tuinman en Malou van der Starre elke week vragen van kinderen bij een nieuwsonderwerp. Wil je reageren of een vraag insturen: WhatsApp ons op 0626586701

Gefixt

Een zoektocht naar matchfixing in de Nederlandse sport. In deze donkere wereld waarin iedereen lijkt te zwijgen, proberen NOS-journalisten Guido van Gorp en Ben Meindertsma de waarheid boven tafel te krijgen. Ze spreken met verdachte sporters, duiken in een vertrouwelijk politiedossier en stuiten op een matchfixer die bevriend is met jonge voetballers. Tijdens hun zoektocht groeit bij de journalisten de overtuiging: het gebeurt hier in Nederland, onder onze ogen. En niemand lijkt er iets aan te doen.

Nieuws en Co

Lara Rense brengt luisteraars op de hoogte van het nieuws van de dag, maar ook nieuws uit de wereld van wetenschap en cultuur.

De Weerman

Van avondrood tot zomeronweer en van ijspegel tot hittegolf: in podcast De Weerman vertelt Peter Kuipers Munneke alles wat je altijd al hebt willen weten over het weer.

De Schaduwspits

Ze zijn er wel, maar je kent ze niet: openlijk homoseksuele profvoetballers. In de Schaduwspits gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag ‘Waarom is het zo moeilijk in de voetbalwereld uit de kast te komen?’

Een zoektocht van NOS-collega’s Rivkah op het Veld, Jeroen Gortworst en Winfried Baijens naar de Schaduwspits en zijn ervaringen.

Reageren? deschaduwspits@nos.nl

Rivkah, Jeroen en Winfried zijn ook nog altijd op zoek naar tips, adviezen, verhalen. Wil je iets kwijt? Mail dan. Niets zal gepubliceerd worden zonder je nadrukkelijke toestemming en je mail zal slechts gelezen worden door 3×2 ogen.

STAAKT! STAAKT! STAAKT!

Tienduizenden mensen in Amsterdam en omstreken leggen op 25 en 26 februari 1941 het werk neer. Ze zijn woedend omdat de Duitsers een paar dagen eerder honderden joden hebben opgepakt. In STAAKT! STAAKT! STAAKT! Gaat Rob Trip op zoek naar het verhaal achter de Februaristaking.

De onbekende kinderen van Kamp Westerbork

Rob Trip gaat op zoek naar het bijzondere verhaal van de groep Onbekende Kinderen. Deze 51 opgepakte Joodse kinderen zitten in de zomer van 1944 in de weeshuisbarak van Kamp Westerbork.  Op één na overleven deze jonge kinderen drie concentratiekampen. Hoe kan het dat deze groep het wel overleeft? Wat hebben ze meegemaakt? Hoe is het hen vergaan na de Tweede Wereldoorlog?

Bevriende Bommen

Rob Trip gaat op zoek naar het onbekende verhaal van de geallieerde bombardementen in de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Duizenden en duizenden mensen in onder meer Eindhoven, Huissen, Amsterdam, Den Haag, Nijmegen, Breskens, Westkapelle, Zutphen, Den Helder, Enschede, Montfort en Venlo komen hierbij om. Scholen, kerken, hele woonwijken worden verwoest. Ooggetuigen vertellen in de podcast hun verhaal.

Gronings gas: Gewonnen of verloren

Een podcast van de NOS en NPO Radio 1 over geheime afspraken tussen de overheid en de multinationals over hun samenwerking, wanhopige gedupeerden en gefrustreerde onderzoekers.

Op 27 juni begonnen de openbare verhoren van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning. NOS-journalisten Heleen Ekker en Reinalda Start doen al jaren onderzoek naar de gaswinning. 

Het China van Xi

Xi Jinping is tien jaar aan de macht in China. Hij krijgt in oktober waarschijnlijk een derde termijn als secretaris-generaal van de Communistische Partij. Dat maakt ook de weg vrij voor een derde termijn als president. Hoe ver rijkt de macht van Xi in China en in de rest van de wereld? Elisabeth Steinz schetst samen met NOS-correspondenten Sjoerd den Daas en Garrie van Pinxteren, deskundigen en andere betrokken een beeld van het China van Xi.

Erdogan: de naschok

In deze vijfdelige serie neemt NOS Turkije-correspondent Mitra Nazar je mee naar een land onder hoogspanning. Een land verzonken in rouw, angst en onzekerheid. En waar voor het eerst een scenario mogelijk is waarin Erdogan van het toneel verdwijnt.

Twee Werelden

NOS-journalisten Fatima Bajja en Gulsah Ercetin groeiden op in twee werelden. Als dochters van gastarbeiders die zestig jaar geleden vanuit Marokko en Turkije naar Nederland kwamen, groeiden zij op met de tradities en gebruiken van hun ouders. In de NPO Radio 1-podcast Twee Werelden onderzoeken Fatima en Gulsah maatschappelijke onderwerpen waarbij deze twee werelden schuren en botsen.

NOS Olympische Podcast

Op weg naar de Olympische Spelen van Peking gaan Jeroen Stekelenburg en Henry Schut in gesprek met olympische sporters over hun leven. Het gaat niet per sé over resultaten, maar over alles wat erbij komt kijken om in Peking de top te bereiken.

Poen

Poen – de podcast over economisch nieuws van de NOS. Verslaggevers Wouters en Waaijers duiken in de grote verhalen uit de wereld van het geld, de pegels, de monnies. Waardoor je aan het eind beter begrijpt hoe de economie werkt en wat je ermee moet.

NOS EK Voetbalpodcast

Van de Europese titel in ’88 tot de rentree van Oranje op een groot toernooi deze zomer: alle EK’s sinds 1988 komen voorbij in de EK voetbalpodcast van de NOS.

Samen met de commentatoren en diverse gasten, onder wie Youri Mulder, Kees Jansma en Ibrahim Affelay duikt presentator Arno Vermeulen in het verleden. De smeuïge anekdotes, indrukwekkende verhalen en historische fragmenten zijn de ideale warming-up voor het komende EK voetbal.

Het Geluid van Sport

Kun je op hoog niveau tennissen als je doof bent? Kun je een schijnbeweging in het basketbal horen aankomen? En: wat horen synchroonzwemmers onder water? In Het Geluid van Sport neemt Steven Dalebout je mee naar een onbekende wereld. Want iedereen weet hoe een roetboot er uitziet, maar bijna niemand weet hoe die klinkt.

De wielerredactie

In deze podcast gaat de Wielerredactie op zoek naar hoe de verhalen precies in elkaar zitten en neemt daar uitgebreid de tijd voor. Deze podcast gaat verder, neemt de tijd voor lastigere onderwerpen en duikt dieper in de wielermaterie. Ideaal voor deze wielerloze maanden!

50 Jaar Radio Tour de France

Verslaggever Steven Dalebout duikt in de geschiedenis van Radio Tour de France.

Toch nog een Tour

Twintig jaar geleden leek de Tour de France na veel dopingschandalen op sterven na dood. Toch kwam er een Tour. En Lance Armstrong verscheen in 1999 als redden van de wielersport. Radio Tour de France-verslaggever Steven Dalebout kijkt met een frisse lik naar zijn eerste eindzege in 1999. Heeft Armstrong spijt? En zou hij het nu anders aanpakken?

Deel dit artikel