NOS Stories

NOS Stories

NOS Stories brengt nieuws uit de belevingswereld van jongeren van ongeveer 13 t/m 18 jaar, op YouTube, Instagram en via de app Snapchat. Om hen op de hoogte te houden van het nieuws, uitleg te geven en hen te helpen een mening te vormen.

Nieuws in 15 seconden
Op Instagram post de redactie dagelijks video’s van 15 seconden met het laatste nieuws. Je vindt hier ook ‘explainer’-video’s waarin nieuwsonderwerpen verder worden toegelicht.

‘De waarheid over’
Op YouTube onderzoekt NOS Stories onderwerpen die recht uit het leven van jongeren komen. Zoals: hoe verdienen YouTubers hun geld? En wat betekent de nieuwe privacywet voor jou? Antwoorden worden gegegeven in de serie ‘De waarheid over’.

Live verslag & ‘real talks’
NOS Stories brengt ook live verslagen van evenementen op Snapchat en Instagram. Bovendien organiseert de redactie ‘real talks’, live discussies met jongeren over actuele en soms gevoelige thema’s zoals ‘sexting’ (het verspreiden van naaktfoto’s) op sociale media.


NOS Stories is te vinden op Instagram (www.instagram.com/nosstories), YouTube (www.youtube.com/nosstories), TikTok en via de app Snapchat (account ‘nosstories’)

Deel dit artikel