De Olympische Spelen in Parijs volg je bij de NOS

De Olympische Spelen in Parijs volg je bij de NOS

Op vrijdag 26 juli starten de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De Zomerspelen zijn meer dan twee weken lang live te volgen bij de NOS, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op radio, televisie, social online en teletekst.

Olympisch Journaal
De perfecte warming-up voor de Olympische Spelen. Vanaf vandaag tot en met donderdag is er iedere dag tussen 21.20 en 21.35 uur een olympisch journaal. Presentator Eline de Zeeuw brengt je in korte tijd bij met het laatste nieuws voorafgaand aan de Spelen. 

NOS Parijs Live
Een olympische dag begint ‘s ochtends om 9.00 uur en eindigt om 22.30 uur met NOS Parijs Live. Tussen het liveverslag van de sporten door is er ruimte voor samenvattingen, hoogtepunten van andere sporten die al geweest zijn, interviews en het laatste nieuws.
Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Rivkah op het Veld, Gert van ’t Hof, Suse van Kleef en Sjoerd van Ramshorst.

NOS Studio Parijs
Om 22.30 uur is het op NPO 1 tijd voor het dagelijkse olympische avondprogramma NOS Studio Parijs. Live vanuit het bruisende Parc de la Villette in Parijs neemt presentator Dione de Graaff je mee in de wereld van de Olympische Spelen, met een uitzending vol hoogtepunten van de dag, analyses, interviews en boeiende gesprekken.

Zonderland, Schippers en Van Vleuten
Vanzelfsprekend schuift er ook een karrevracht aan eremetaal en olympische ervaring aan bij Dione. Dafne Schippers, Epke Zonderland en Annemiek van Vleuten zullen afwisselend aan tafel zitten en hun perspectieven op de prestaties en gebeurtenissen van de dag delen. Ook schuiven er andere oud-olympiërs, boeiende gasten en analisten aan tafel aan. 
Er zijn dagelijkse reportages van onze verslaggevers ter plekke, samenvattingen van de prestaties van de dag, er is een speciale rubriek over de Spelen van Parijs in 1924 en zanger Douwe Bob omlijst iedere olympische dag de sportprestaties met muziek.

RadiOlympia
Radio + Olympische Spelen = RadiOlympia. Met dagelijks meer dan 13 uur (van 09.30 tot 23.00 uur) een flinke dosis sport op NPO Radio 1. De verrichtingen van de Nederlandse sporters worden op de voet gevolgd door commentatoren, verslaggevers ter plaatse, analisten en oud-sporters vanuit Parc La Villette in Parijs.
’s Ochtends van 09.30 tot 14.00 uur presenteren Ghislaine Plag en Jurgen van den Berg (Omroep Max) de uitzending. Tussen 14.00 en 18.30 uur wisselen Fleur Wallenburg en Robbert Meeder het nieuws van de dag af met olympisch nieuws en live sport. Tussen 18.30 en 23.00 uur is het de beurt aan Joram Kaat (EO) en Eline de Zeeuw. Erben Wennemars is als vliegende verslaggever in Parijs voor reportages en het laatste nieuws.

Olympische website en app
Voor de Olympische Spelen heeft de NOS een gloednieuwe olympische website ingericht. Op NOS.nl/OS en in de NOS-app zijn er speciale olympische pagina’s.
In deze olympische omgeving is er live sport. Ook kan er zelfs een tweede livestream worden gestart. Hier volg je het laatste nieuws, kun je de hoogtepunten terugkijken, is er een programma- en uitslagenpagina en natuurlijk de medaillespiegel.
Nieuw is dat je snel kunt zien wanneer de Nederlandse atleten in actie komen. Het is dé manier om alles van de Spelen op de voet te volgen. In de NOS-app kun je je eenvoudig abonneren op liveblogs en zelfs een alarm instellen op specifieke sport-livestreams die je wilt zien. Je krijgt dan een melding als de livestream begint. Superhandig, omdat er zoveel sport is om te volgen.

Social Reporters
Voor de sociale kanalen zijn er social reporters van de NOS aanwezig in Parijs. Met onder meer ‘behind 
the scenes’-video’s, beelden vanuit influencer seats en beelden van hoe Parijzenaren de Spelen beleven. 
Ook wordt bij bijzondere prestaties bijgepraat met analisten, speciaal voor social. Allemaal te vinden 
via de social kanalen Instagram, Facebook, YouTube en Twitter en het NOS Sport-account op TikTok.

Bekijk de Spelen via de app op televisie
De live-uitzendingen van de Spelen zijn rechtstreeks te streamen via de vernieuwde app voor op de televisie. Met NOS Live wordt het eenvoudiger alle live-uitzendingen van de NOS op je Smart TV te bekijken. Zowel de live-uitzendingen die ook op televisie te zien zijn als de livestreams die de NOS online aanbiedt. Ook de laatste uitzendingen, waaronder NOS Studio Parijs, zijn terug te kijken via NOS Live. Verder is er een handige agenda met een overzicht van de NOS-uitzendingen en sporten die eraan komen met uitgebreide programma-informatie.
Net die gouden medaille gemist? Met de momenten-functie kan je eenvoudig terug scrollen naar het moment suprême. En met één toets ben je weer terug bij de live sport.

Iedere dag een Olympische podcast
Elke ochtend komt er een nieuwe aflevering van de NOS Olympische Podcast uit, zowel in de NPO Luister-app als op YouTube. Hierin wordt de luisteraar bijgepraat over het sportnieuws van de olympische dag. De presentatie is in handen van Thierry Boon, Eline de Zeeuw en Edwin Cornelissen, met Erben Wennemars als vaste sidekick.

Blijf op de hoogte met Teletekst
Geen medium waar het laatste nieuws van de Spelen zo goed te vinden is als op NOS Teletekst. Eenvoudig en overzichtelijk het laatste nieuws over de prestaties, korte verslagen en natuurlijk de medaillespiegel.
Bij elkaar zijn 98 pagina’s (pp. 601-698) ingeruimd voor:

  • Speelschema’s, tussenstanden, uitslagen en standen
  • Uitslag en verslag van elke finale (alle sporten)
  • Uitgebreid verslag van alle Nederlandse verrichtingen
  • De complete medaillespiegel
  • Een gedetailleerde agenda van de dag

Handig en overzichtelijk te vinden via televisie, nos.nl/teletekst en de NOS Teletekst-app.

Deel dit artikel