EK 2025 voetbal voor vrouwen live bij de NOS

EK 2025 voetbal voor vrouwen live bij de NOS

Het EK voetbal voor vrouwen in de zomer van 2025 is live te volgen bij de NOS. De NOS heeft de uitzendrechten voor het Europees kampioenschap bemachtigd, dat volgend jaar zomer wordt georganiseerd in Zwitserland. De wedstrijden zullen te zien zijn op NPO 1 en online via NOS.nl, NOS-app,   NPO Start en de televisie-app NOS Live. 

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport: “Deze zomer laat zien dat de prestaties van Nederlandse sporters massaal worden meebeleefd. Ook de live-verslagen van het Nederlands elftal op een groot toernooi kunnen steevast rekenen op een groot publiek. We zijn er trots op dat volgend jaar zomer wederom een groot toernooi bij de NOS, bij de publieke omroep, te volgen is.”

Het Nederlands elftal heeft zich al geplaatst voor het EK 2025, maar speelt komend jaar nog wel wedstrijden voor de UEFA Nations League en oefenwedstrijden in aanloop naar het EK. Ook deze wedstrijden zijn bij de NOS te zien. 

Oranjevoetbal bij de NOS

Sinds UEFA Euro 2009 – de eerste keer dat het Nederlands elftal vrouwen zich plaatste voor een eindtoernooi – is de NOS erbij. Ook tijdens de editie van 2013 zond de NOS live Oranje uit. UEFA Euro 2017 in eigen land werd het hoogtepunt. Zo’n 4,1 miljoen mensen zagen hoe Nederland het Europees kampioenschap binnensleepte. Op de FIFA World Cup 2019 werd Oranje tweede. De finale tegen USA was met 5,5 miljoen kijkers het best bekeken tv-moment van dat jaar. 

(foto ANP)

Deel dit artikel