Weekend in het teken van 60 jaar Studio Sport

Weekend in het teken van 60 jaar Studio Sport

Vrijdag 5 april viert NOS Studio Sport zijn 60ste verjaardag. Op die dag in 1959 was de eerste uitzending van Sport in Beeld, dat later NTS Sport zou gaan heten en sinds 1969 uitzendt onder de naam waarmee het programma zou uitgroeien tot het icoon van de Nederlandse sportjournalistiek op televisie: Studio Sport. In het jubileumweekend wordt die verjaardag tussen alle actuele sportuitzendingen door gevierd.

Met het Bord op Schoot
Vrijdag 5 april is er een bijzondere uitzending: Met het Bord op Schoot. De sportvariant van het Omroep Max-programma Met het Mes op Tafel. Drie teams pokeren aan tafel met typische vragen over sport én Studio Sport. De presentatie is in handen van Herman van der Zandt, uiteraard in smoking. Tegenover hem: drie olympisch kampioenen samen met drie NOS-presentatoren.

Vrijdag 5 april, 22.25 – 22.57 uur, NPO 1

BN’ers kiezen sportmoment
In aanloop naar het jubileumweekend blikken bekende Nederlanders terug op hún Studio Sport-moment. In het NOS Sportjournaal komt iedere dag een BN’er aan het woord. De aftrap vanavond is voor violist en orkestleider André Rieu.

Maandag 1 tot en met zaterdag 6 april, 18.45 uur NPO 1

Nostalgische beelden
In het jubileumweekend (5 en 6 april) wordt in de NOS Studio Sport-programma’s op diverse manieren gerefereerd aan het rijke verleden van Studio Sport. Historische openings- en eindleaders, titels en historisch beeldmateriaal passend bij actuele gebeurtenissen komen in de uitzendingen terug. Bij de Eredivisiewedstrijden, de marathon van Rotterdam, de Ronde van Vlaanderen en nog tal van andere onderwerpen. Op social media worden de hele week nostalgische sportfragmenten gepubliceerd.

Deel dit artikel