18 december: NOS|NOC*NSF Sportgala

18 december: NOS|NOC*NSF Sportgala

Woensdag 18 december gaat het gebeuren in AFAS Live in Amsterdam. Dan worden op het NOS|NOC*NSF Sportgala in diverse categorieën de titelwinnaars bekendgemaakt. Wie wordt de Sportvrouw van het Jaar? Sifan Hassan, Suzanne Schulting of Annemiek van Vleuten? Wie de Sportman? Virgil van Dijk, Mathieu van der Poel of Max Verstappen? En wie mag zich nog meer verheugen op een uitverkiezing?  

Voor de eretitel Sportploeg van het Jaar zijn twee voetbalteams genomineerd: Ajax en de Oranjevrouwen. De andere genomineerden zijn de roeiers van de dubbelvier en de baanwielrenners van de teamsprint. Maandagmiddagwerd bekend gemaakt dat het vrouwen handbalteam dat afgelopen zondag de wereldtitel veroverde alsnog genomineerd is. Ook de Paralympische Sporter en de Coach van het Jaar worden tijdens het gala bekendgemaakt, net als de winnaars van de Young Talent Award en van de Fanny Blankers Koen-carrièreprijs. Met de Zapp Sporter van het Jaar kiezen jonge sportfans hun favoriet. 

De uitreiking van de sportprijzen wordt omlijst met muziek en entertainment. De opening van de avond is voor niemand minder dan Anastacia. De soul-, pop- en rockzangeres uit Amerika is in Nederland op tournee met de musical We Will Rock You. Ook zangeres Floor Jansen en zanger Tim Akkerman treden op en brengen samen een ode aan de sport. Het cabaretduo Van der Laan en Woe sluit het sportjaar 2019 op een humorvolle manier af. 

Het Sportgala wordt gepresenteerd door Tom Egbers en Dione de Graaff. Sjoerd van Ramshorst ontvangt de feestelijk geklede sporters op de rode loper en is in de zaal om de stemming te peilen.

Ook Langs de Lijn En Omstreken komt vanuit AFAS Live en op NOS.nl wordt een liveblog over het verloop van de avond bijgehouden. Via de social mediakanalen biedt de NOS een uniek kijkje backstage bij het Sportgala. De social mediaredactie reikt een speciale prijs uit aan een van de sporters.

Woensdag 18 december
NOS Rode Loper | NOC*NSF Sportgala
19.58-20.00 uur en 20.25-20.30 uur,  NPO 1

NOS|NOC*NSF Sportgala
20.35-22.10 uur, NPO 1

Langs de Lijn en Omstreken
20.30-23.00 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel