Alles over de Tour de France bij de NOS

Alles over de Tour de France bij de NOS

De NOS, de Tour de France en de maand juli horen bij elkaar. En dat geldt al helemaal voor de 102e editie van de Ronde van Frankrijk, die van start gaat in Utrecht. Op zo’n beetje alle denkbare platforms doet de NOS verslag van de grootste wielerhappening ter wereld.

Nieuw is het programma NOS Studio Tour in de vooravond, tussen 19.00 en 19.55 uur op NPO 1. Presentatoren Dione de Graaff en Gert van ‘t Hof nemen daarmee het stokje over van Mart Smeets en diens late nightshow De Avondetappe. Smeets draagt wel bij aan het nieuwe programma, met elke dag een historische rubriek. Ook wielerliefhebber Herman van der Zandt heeft een vaste rol.

Nieuw is verder het presentatieduo van NOS Radio Tour de France: achter de microfoon zitten Jurgen van den Berg en Robbert Meeder, de opvolger van Dione de Graaff. Live verslagen van de motor en bij de finish, oude rubrieken, nieuwe rubrieken, de bekende jingles, de Tourartiest en de Fransgetinte muziekmix: de zomer begint pas echt als ‘Radio Tour’ begint.

Wie verslaggeverstalent denkt te hebben, maakt nu kans z’n eigen filmpje terug te zien op tv. De NOS lanceert deze zomer de NOS Reporter-app. Reporters in spe kunnen met de app zonder technische poespas een mini-verslag maken van de Tour. De video wordt automatisch voorzien van de echte NOS Studio Sport-uitstraling en valt makkelijk te delen via sociale media. Het origineelste mini-verslag wordt uitgezonden in NOS Studio Tour.

Klik hier voor het Persdossier en het Uitzendschema NOS Tour de France 2015

Deel dit artikel