Andere Tijden Sport: Co Adriaanse & Het Wonder van Tilburg

Andere Tijden Sport: Co Adriaanse & Het Wonder van Tilburg

In 1997 treedt Co Adriaanse aan als hoofdtrainer van Willem II. Co was tot dan toe hoofd Jeugdopleiding bij Ajax. In Tilburg haalt hij de bezem erdoor. Want: het moet allemaal een stuk professioneler. Er komt een hek om het trainingsveld, onorthodoxe trainingsmethoden worden ingevoerd, gedetailleerde gedragsregels ingesteld en de koffiejuffrouw moet eraan geloven.

Resultaat heeft het wel: in Co’s eerste jaar eindigt Willem II in de eredivisie op de vijfde plaats, het jaar daarop zelfs op de tweede. En dus speelt de Brabantse provincieclub in het daaropvolgende seizoen Champions League…

Andere Tijden Sport sprak over de straffe hand van Co Adriaanse met onder anderen Adriaanse zelf, met Arno Arts, de toenmalige linkermiddenvelder, én met de koffiejuffrouw.

Presentatie: Tom Egbers.

Co Adriaanse & Het Wonder van Tilburg
Zondag 22 mei, 22.08-22.39 uur, NPO 1

De overige afleveringen in de lenteserie van Andere Tijden Sport:

Spanje – Malta 12-1: Omkoping, doping of pure pech?
Zondag 29 mei, 22.08-22.39 uur, NPO 1
Om de 12-1-overwinning van Spanje op Malta in december 1983 heeft altijd een verdachte geur gehangen. Spanje moest namelijk met precies elf doelpunten verschil winnen om zich – ten koste van Oranje! – te plaatsen voor het EK van 1984 in Frankrijk. Andere Tijden Sport ging in Malta op onderzoek uit. En stuitte op onverwachte zaken.

Jan van Beveren: In de clinch met Cruijff
Zondag 5 juni, 22.08-22.39 uur, NPO 1
De Amsterdamse PSV’er Jan van Beveren gold ooit als de beste Nederlandse keeper. Toch speelde hij nooit op een EK of WK. Hoe kwam dat? Een bekende verklaring is dat het niet boterde tussen Van Beveren en Johan Cruijff. Maar was dat ook zo? Andere Tijden Sport dook in de zaak.

Deel dit artikel