Bo Dortland wint Jeugdjournaal-wedstrijd

Bo Dortland wint Jeugdjournaal-wedstrijd

De 11-jarige Bo Dortland uit Vlaardingen is winnaar geworden van de Jeugdjournaal-presentatiewedstrijd .Hij kwam als beste uit de bus bij de online stemronde én bij de jury. Die bestond uit presentator Rik van de Westelaken (NOS Journaal), Dayani Laldhari (de winnares van vorig jaar) en presentator Robbie Kammeijer (NOS Jeugdjournaal). Bo was met zijn familie in een pretpark, toen Robbie opeens voor zijn neus stond en vertelde dat hij de wedstrijd heeft gewonnen. De winnaar presenteert – samen met Robbie – op zaterdag 2 mei het NOS Jeugdjournaal (18.45-18.55 uur, NPO Zapp).

Tien finalisten deden deze maand in de NOS-studio in Hilversum een screentest. De screentest van Bo kreeg de hoogste beoordeling. Robbie Kammeijer: “We hebben veel presentatietalenten voorbij zien komen, dus de keuze was niet gemakkelijk. Bo viel op omdat hij rustig presenteert, zijn verhaal is duidelijk en hij is goed te verstaan. En de afsluiting van zijn screentest is te gek.” Rik van de Westelaken: “Bo presenteert heel erg persoonlijk en enthousiast. Het is leuk om naar hem te kijken.” Dayani Laldhari voegt daaraan toe: “De opening en afsluiting van de screentest had hij goed bedacht.”

Jeugdjournaal-presentatiewedstrijd

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het NOS Jeugdjournaal organiseerden de presentatiewedstrijd voor de vijfde keer op rij. Dit jaar was er een recordaantal inzendingen; bijna 700. Tien kandidaten werden door de Jeugdjournaal-redactie uitgekozen om een screentest te doen in één van de studio’s van de NOS in Hilversum. Deze video’s zijn vervolgens online geplaatst en kinderen hebben gestemd op hun favoriet. Daarnaast heeft de professionele jury haar oordeel uitgebracht.

Bekijk hier de Jeugdjournaal-uitzending waarin Robbie Bo verrast.

Meer informatie over de wedstrijd en de finalisten is te vinden op www.beeldengeluid.nl/presentatiewedstrijd2015 en www.jeugdjournaal.nl

Op 2 mei presenteerde Bo samen met Robbie Kammeijer het NOS Jeugdjournaal. Kijk hier voor de uitzending.

Deel dit artikel