De Olympische Winterspelen bij de NOS

De Olympische Winterspelen bij de NOS

Op vrijdag 4 februari starten Olympische Winterspelen 2022 in Peking. De Winterspelen zijn meer dan twee weken live te volgen bij de NOS. Van ’s nachts tot in de namiddag op radio, televisie en online.

“Samen schaatsen en schaatsen kijken”

NOS OS Peking Live Schaatsen – het schaatsprogramma van de Winterspelen – én NOS Studio Peking komen vanaf de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Met op de achtergrond rondschaatsende mensen en sfeervolle lampjes staat deze plek in februari in het teken van samen schaatsen én schaatsen kijken.

De dagelijkse primetime talkshow NOS Studio Peking wordt gepresenteerd door Dione de Graaff. In de spiegeltent Salon Perdu, die naast de schaatsbaan staat, bespreekt Dione de Graaff dagelijks met gasten de belangrijkste momenten van de dag, wordt vooruitgekeken naar het programma van morgen en komen oud-olympiërs en sporters langs. Zo is in de eerste uitzending Sjoukje Dijkstra te gast. De voormalig kunstrijder veroverde vijftig jaar geleden de eerste gouden medaille voor Nederland ooit op de Winterspelen, op die van 1964 in Innsbruck. Ook spreekt Dione de Graaff met de hoofdrolspeler van de dag via een videoverbinding. De topprestaties van de dag worden uitgelicht met een ode van een van de huisbands: Michelle David & The True Tones, The Cool Quest, DeWolff en Roel van Velzen komen langs. 

De presentatie van de schaatsuitzendingen op de Jaap Eden IJsbaan is in handen van Henry Schut, die samen met analisten Mark Tuitert, Erben Wennemars, Annette Gerritsen en Rintje Ritsma de schaatswedstrijden voorbeschouwt, bekijkt en analyseert. 

De shorttrackuitzending komt vanuit een speciaal aangeklede studio in Hilversum en wordt gepresenteerd door Jeroen Stomphorst, die samen met analist Niels Kerstholt de verschillende shorttrackwedstijden onder de loep neemt. De commentatoren zijn Joris van den Berg en Cees Juffermans. 

RadiOlympia

Wintersportliefhebbers stemmen tijdens de Winterspelen af op RadiOlympia, hét radioprogramma met live-verslagen, updates en het laatste nieuws uit Peking. RadiOlympia heeft een live-programma bij het schaatsen en shorttrack en is dus iedere dag op wisselende tijdstippen op NPO Radio 1 te horen. Drie maal per dag is er een olympische update, waarin de luisteraar wordt bijgepraat over de prestaties van die dag: om 7.30, 12.30 en 17.30 uur.

Het presentatieduo Robbert Meeder en Wouter Bouwman start de olympische dag en wordt later op de dag afgewisseld door Tom van ‘t Hek en Jurgen van den Berg.  

@NOSSPORT

Om de Spelen op de voet te volgen, ben je aan het juiste adres bij de sociale kanalen van NOS Sport. Via de stories op Instagram word je dagelijks op de hoogte gehouden van welke sport er die dag op de agenda staat. Ook zijn er social reporters aanwezig in Peking die je via Instagram, Facebook, YouTube en Twitter op de hoogte houden van het laatste nieuws over de Olympische Spelen en zijn er op YouTube samenvattingen te zien. Ook via het NOS Sport-account op TikTok zijn met regelmaat video’s over de Spelen te vinden. 

Persdossier

Benieuwd wat de NOS tijdens de Olympische Winterspelen op de verschillende platforms doet? Lees het in ons persdossier.

Deel dit artikel