Dione de Graaff en Herman van der Zandt presenteren Tour 2016 vanuit Frankrijk

Dione de Graaff en Herman van der Zandt presenteren Tour 2016 vanuit Frankrijk

Dione de Graaff en Herman van der Zandt gaan samen het late avondprogramma van de NOS tijdens de Tour de France presenteren. Een Tourprogramma dat in 2016 – net als voorheen – iedere avond live vanuit Frankrijk komt. Hoe het programma gaat heten, is nog niet bekend. Vast staat dat het dagelijks om 22.15 uur te zien zal zijn op NPO 1.

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: “Afgelopen zomer hebben we Studio Tour gemaakt. Een fris en nieuw programma, iedere avond om 19.00 uur. Bovenop de koers en met het zweet nog op het voorhoofd. Dat programma deed het goed. Studio Tour had mooie kijkcijfers, kende veel leuke, nieuwe elementen, maar we misten soms wat sfeer, het echte Frankrijk-gevoel. Dat willen we terug. Dus zullen we ook volgend jaar weer bovenop op de koers zitten, maar we gaan een flinke dosis couleur locale toevoegen. En ja, daarvoor moet je toch echt in Frankrijk zijn. Of het programma weer Studio Tour of de Avondetappe of misschien nog wel heel anders gaat heten, weten we nog niet. Dat is een van de zaken waar Dione en Herman en onze Tour-redactie nu over gaan nadenken.”

Dione: “Ik kijk er nu al naar uit om weer naar Frankrijk te gaan. Ik heb dit jaar al mogen ervaren hoe het is om drie weken lang met je neus bovenop de koers te zitten en samen met het Tour-team dat gevoel vervolgens over te brengen op de kijker. Dat is het mooiste wat er is! En volgend jaar dus samen met Herman, die niet alleen een fijne collega is met wie ik kan lezen en schrijven, maar met wie ik ook de liefde voor de wielersport deel.”

Ook Herman staat te popelen: “Wat mij betreft is het nu al juli. Ik kan niet wachten om samen met Dione en de rest van de equipe de Tour in te duiken. Een heerlijk wielerprogramma op de late avond, met een zomers gevoel, fietsen én Frankrijk. Mais oui!”

Comeback Tourjournaal
In 2016 keert het NOS Tourjournaal na een jaar afwezigheid terug. Het programma met reacties,  interviews en een uitgebreide samenvatting van de etappe is komend jaar dagelijks om 19.30 uur te zien op NPO 1. Vanzelfsprekend zal de NOS in 2016 ook op de radio en online ruimschoots aandacht besteden aan de Ronde van Frankrijk.


Tour 2015 was ‘hot’
De NOS zet deze zomer fors in op de Tour, omdat het Nederlandse wielrennen het goed doet en de belangstelling groot is. De Tour de France van 2015 ging de boeken in als de meest bekeken Tour van de afgelopen twintig jaar: de live uitzendingen trokken in ons land gemiddeld 1,1 miljoen kijkers; in de vooravond stemden gemiddeld 860.000 kijkers af op Studio Tour. In totaal hebben ruim 10 miljoen Nederlanders dit jaar wel iets gezien van de Tour de France.

Deel dit artikel