Eerste kwalificatiewedstrijden EK Voetbal 2024 bij de NOS

Eerste kwalificatiewedstrijden EK Voetbal 2024 bij de NOS

Aanstaande vrijdag en maandag speelt Oranje de eerste kwalificatiewedstrijden op weg naar het EK Voetbal 2024 in Duitsland. De wedstrijden zijn, met voor- en nabeschouwing, te zien op NPO 3. Voor Ronald Koeman is het zijn rentree als bondscoach. Hij heeft al beloofd dat Oranje weer zal aantreden in de vertrouwde 4-3-3-opstelling. Oranje moet minimaal tweede worden in de groep met Frankrijk, Griekenland, Ierland en Gibraltar om zich te plaatsen.

Oranje begint met de uitwedstrijd tegen Frankrijk, dat wordt gezien als de zwaarste tegenstander in de groep. De wedstrijd wordt gespeeld in het Stade de France in Parijs. De presentatie is in handen van Sjoerd van Ramshorst. Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart analyseren de wedstrijd en Jeroen Stekelenburg neemt de interviews voor zijn rekening.
NOS Voetbal EK-kwalificatie Frankrijk-Nederland

Vrijdag 24 maart, 20.23-23.11, NPO 3

De tweede wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam. Oranje ontvangt daar Gibraltar. Henry Schut presenteert de uitzending. Analisten van dienst zijn wederom Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart en Jeroen Stekelenburg doet de interviews.
NOS Voetbal EK kwalificatie Nederland-Gibraltar

Maandag 27 maart, 20.23-23.11, NPO 3

Foto: Bondscoach Ronald Koeman tijdens de training van Oranje (ANP)

Deel dit artikel