Finale Korfbal League in 2017 live op NOS-tv

Finale Korfbal League in 2017 live op NOS-tv

De NOS zendt de finale van de Korfbal League in 2017 live uit op televisie, radio en online. De omroep en het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond kwamen dat vandaag overeen.

De eindstrijd van het lopende seizoen, op zaterdag 16 april aanstaande, is rechtstreeks te volgen op NOS.nl en via flitsen in het radioprogramma NOS Langs de Lijn. Bovendien is dezelfde avond een ruime samenvatting van het duel te zien in de reguliere uitzending van NOS Studio Sport om 23.25 uur op NPO 1.

Daarnaast mogen de regionale omroepen uit de omgeving van de finalisten op zaterdag 16 april het NOS-signaal ook rechtstreeks uitzenden. Verder geeft de NOS toestemming aan Ziggo om de finale live uit te zenden via het kanaal voor hun eigen abonnees.

Rob Meijer, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond, juicht de aandacht voor de finale toe: “We zijn blij dat er zoveel aandacht is voor het korfbal. De korfballiefhebbers kunnen via alle mogelijke platforms de finale zien en dat is goed voor onze sport. Dit is een mooi gebaar van de NOS. Als het aan mij ligt, zetten we volgend jaar nóg een mooie stap: de finale verhuist dan van de zaterdag naar de zondag, wat de live uitzending bij de NOS op tv mogelijk maakt.”

Welke twee teams dit jaar in de finale aantreden, is nog niet bekend. De halvefinalisten zijn Blauw-Wit, TOP, PKC en KZ. De twee winnaars van de play-offs – een best-of-three-serie – plaatsen zich voor de finale op zaterdag 16 april. De apotheose van de Korfbal League wordt dit jaar voor het eerst in de Amsterdamse Ziggo Dome gespeeld.

 

Deel dit artikel