Halve finale Oranje-vrouwen donderdag live bij de NOS

Halve finale Oranje-vrouwen donderdag live bij de NOS

Het sprookje van het Nederlands vrouwenelftal is nog niet uit. Donderdag staat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman in de halve finale van het Europees Kampioenschap. In Enschede moet worden afgerekend met Engeland voor een plaats in de finale. Om 20.00 uur begint op NPO 1 de voorbeschouwing met Gert van ‘t Hof, die assistentie krijgt van de oud-internationals Daphne Koster en Anouk Hoogendijk. Rivkah op ‘t Veld staat langs de lijn voor sfeerimpressies. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.45 uur. Commentaar bij de wedstrijd komt van Jeroen Elshoff.

Eerder wordt in Breda de andere halve finale gespeeld, tussen Denemarken en Oostenrijk. De voorbeschouwing van die wedstrijd begint om 17.45 uur op NPO 1, de bal rolt vanaf 18.00 uur. Frank Wielaard tekent voor het commentaar.

Op NPO Radio 1 is de wedstrijd van Oranje vanaf 20.00 uur live te volgen via Langs de Lijn & Omstreken, met commentaar van Krijn Schuitemaker. Van de wedstrijd Denemarken–Oostenrijk komen vanaf 18.00 uur flitsen in de lopende programmering van Ragnar Niemeijer.

Het NOS Journaal van 20.00 uur verhuist donderdag in verband met het voetbal naar NPO 2. 

NOS EK vrouwenvoetbal
17.45 – 22.54 uur, NPO 1

Langs de Lijn & Omstreken
20.00 – 23.00 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel