Hoge waarderingscijfers voor paralympische NOS-programma’s

Hoge waarderingscijfers voor paralympische NOS-programma’s

De paralympische programma’s van de NOS zijn door het Nederlandse kijkerspubliek hooggewaardeerd. NOS Paralympische Spelen (de lange uitzending na Nieuwsuur) scoorde met een 8,0 het best, maar ook het NOS Paralympisch Journaal (het korte overzicht na het NOS Journaal van 20.00 uur) en het live verslag van de openingsceremonie krijgen met respectievelijk een 7,8 en 7,9 het predikaat ‘zeer goed’. Bijelkaar is met alle paralympische NOS-uitzendingen 54 procent van de Nederlandse bevolking van zes jaar en ouder bereikt (8,7 miljoen mensen).

Het NOS Paralympisch Journaal op NPO 1 haalde – meeliftend op het populaire Achtuurjournaal – de hoogste gemiddelde kijkdichtheid: 1,2 miljoen kijkers. Het marktaandeel bedroeg 26 procent. Dat betekent dat rond half negen één op de vier kijkers op dat programma heeft afgestemd.

De lange uitzending op NPO 2 trok gemiddeld 377.000 kijkers; de openingsceremonie 207.000 kijkers en de sluitingsceremonie 157.000.

Live basketbal
Voor het eerst werden wedstrijden van de Oranje basketbalvrouwen live op televisie uitgezonden. De halve finale tegen aartsrivaal Duitsland trok 140.000 kijkers; de finale waarin Nederland historisch goud won, trok gemiddeld 153.000 kijkers met rond kwart voor twee een uitschieter van bijna 200.000 kijkers.

Online
Enkele cijfers over het bezoek aan NOS.nl en de NOS app:

  • Alle paralympische sport-content is in totaal 9,5 miljoen keer aangeklikt.
  • Het meest gelezen artikel was: ‘Sabotage op Paralympische Spelen: drie lekke banden, maar toch goud’, met ruim 260.000 bezoeken.
  • De vertical video ‘Murderball in Tokyo’ was de best bekeken video, met ruim 270.000 weergaven.
  • De livestreams van de Paralympische Spelen zijn bijna 3,7 miljoen keer gestart.
  • De collectie van de Paralympische Spelen is bijna 2,5 miljoen keer geopend.

Foto (v.l.n.r.): Herman van der Zandt, Jiske Griffioen, Simon Boer, Marc van de Kuilen en Suse van Kleef (NOS / Rogier Veldman)

Deel dit artikel