Internationaal schaatsen tot 2027 bij de NOS

Internationaal schaatsen tot 2027 bij de NOS

Nadat vorige week een nieuwe overeenkomst werd gesloten met de KNSB, heeft de NOS ook de samenwerking met Infront, de exclusieve rechtenpartner van de ISU (Internationale Schaatsunie), verlengd. Dat betekent dat de komende jaren álle nationale-, Europese en wereldkampioenschappen bij de NOS te volgen zijn. Op televisie, radio, social media en online.

Het nieuwe contract met de ISU loopt tot en met het seizoen 2026/2027 en omvat de live uitzendrechten voor alle Europese en wereldkampioenschappen langebaanschaatsen en shorttrack en alle wereldbekerwedstrijden in die disciplines. Nieuw ten opzichte van het huidige contract is dat de NOS vanaf 2023/24 ook de live-rechten heeft van het EK en WK kunstrijden.

“Met deze nieuwe afspraken blijven we het schaatsen verslaan zoals de liefhebber dat van ons gewend is. Niet alleen live actie, maar ook alle relevante zaken daaromheen, het hele jaar door”, zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. “En nu Nederland weer meedoet in het kunstschaatsen is het goed dat we ook het EK en WK kunstrijden live kunnen uitzenden. Schaatsen is de grootste wintersport van dit land en dus belangrijk voor heel veel mensen. En dat is precies waarom het bij de NOS en op het open net van de publieke omroep hoort.”

Jan Dijkema, ISU President: “De ISU promoot en ontwikkelt wereldwijd het langebaanschaatsen, shorttrack en kunstrijden. De Nederlandse markt is in het bijzonder belangrijk vanwege de vele schaatsliefhebbers. Ik ben dan ook zeer verheugd dat de overeenkomst met de NOS voor vier jaar is verlengd. Miljoenen fans kunnen op het open net blijven genieten van alle ISU-evenementen en de uitstekende programma’s die de NOS hierover maakt.”

©ANP  – De NOS heeft vanaf 2023/24 ook de live-rechten van het EK en WK kunstrijden.

Foto boven: ANP

Deel dit artikel