NOS brengt hoogtepunten Invictus Games

NOS brengt hoogtepunten Invictus Games

Uitzending met de hoogtepunten van de Invictus Games in Düsseldorf, het internationale sporttoernooi voor militairen en veteranen die in het leger lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt.

Aan de hand van reportages van Nederlandse deelnemers volgen we wat er tijdens deze editie van de tweejaarlijkse Games plaatsvindt. Dat zijn natuurlijk de sportieve prestaties, maar vooral het primaire doel van de Invictus Games komt naar voren: steun, ontmoeten en praten. Niet voor niets benadrukt de organisatie het belang van Hope and Healing tijdens het evenement. Veel deelnemers herkennen elkaars militaire verleden, inclusief klachten zoals PTSS, en vinden als lotgenoten daardoor veel steun bij elkaar.   

De presentatie is in handen van Saïda Maggé. Zij wordt geflankeerd door Marc van de Kuilen, voormalig rolstoelbasketballer en oud-deelnemer aan de Invictus Games.

Deze vijfde editie van de Invictus Games telt 22 deelnemende landen en in totaal zo’n 500 actieve deelnemers. Zij komen verspreid over tien sportdisciplines tegen elkaar uit.

De eerste Invictus Games waren in 2014 in Londen en werden geïnitieerd door de Britse prins Harry. Hij diende zelf in het leger en was in 2007/2008 op militaire missie in Afghanistan. Zijn ervaringen brachten hem op het idee om de Invictus Games in het leven te roepen.

Invictus Games
Zondag 17 september, 18.10-18.50 uur, NPO 1

Foto: Het Nederlandse team zithandbal in actie tijdens de Invictus Games 2022 © ANP

Deel dit artikel