Koningsdag 2023 bij de NOS

Koningsdag 2023 bij de NOS

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters vieren op 27 april Koningsdag in Rotterdam. Zoals vertrouwd is er weer een rondgang waarbij koning en koningin kennis kunnen maken met de stad. De NOS doet rechtstreeks verslag van het bezoek. De uitzending overdag wordt gepresenteerd door Jeroen Overbeek, vanuit het Maritiem Museum Rotterdam. Verslaggevers Malou Petter, Martijn Bink en Albert Bos zijn langs de route te vinden.

Rotterdam wil met de een kilometer lange wandelroute de stad laten zien ‘in al haar veelzijdigheid en veelkleurigheid’. Een stad waar veel mensen opnieuw zijn begonnen en nog steeds beginnen. Opgebouwd door mensen vanuit alle windstreken.

De wandeling begint in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. In de Maashaven gaat het gezelschap met een watertaxi de Nieuwe Maas op. De route over water voert onder meer langs het ss Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. De Koninklijke vaarroute gaat verder langs Hotel New York, de Wilhelminapier en onder de Erasmusbrug door.

In de Leuvehaven stapt de koninklijke familie van boord en wandelt via de Blaak richting Laurenskerk. Via de Markthal wordt het eindpunt bereikt op de Binnenrotte. Op www.koningsdaginrotterdam.nl is het programma gedetailleerder te zien.

In de avond blikken we met publiek terug op de dag. Ook dat gebeurt live vanuit Rotterdam. Dit doen we met de mensen die die dag een rol hebben gespeeld in het bezoek. De presentatie is dan in handen van Winfried Baijens.

Ook op NPO Radio 1 wordt van 10.30 uur tot 13.30 uur rechtstreeks verslag gedaan van Koningsdag in Rotterdam. Presentatie is in handen van Simone Weimans en Tim de Wit. We volgen de tocht van het koninklijk gezelschap door Rotterdam met drie verslaggevers en een aantal gasten in de studio boven de Rotterdamse bibliotheek.

NOS Koningsdag 2023
Donderdag 27 april

10.46-13.27 uur, NPO 1 en BVN

19.04-19.52 uur, NPO 1 en BVN

10.30-13.30 uur, NPO Radio 1

Bron foto: ANP

Deel dit artikel