Koningsdag 2024 in Emmen

Koningsdag 2024 in Emmen

Koning Willem-Alexander en zijn gezin vieren Koningsdag dit jaar in Emmen. De NOS doet rechtstreeks verslag van hun rondgang door de stad en maakt ’s avonds een programma waarin de hoogtepunten van de dag nog eens voorbij komen.

TELEVISIE
De rechtstreeks uitzending wordt gepresenteerd door Saïda Maggé en het koninklijk gezelschap wordt langs de route gevolgd door verslaggevers Malou Petter en Martijn Bink. De route voert langs vele pleinen, waar Emmen toont wat het in huis heeft: dans, muziek, geschiedenis en innovatie, sport en spel, oud en jong. De tocht eindigt op het Raadhuisplein, waar dan een sing-a-long aan de gang is en waar een van de bekendste Drenten, Daniël Lohues, met zijn band een optreden geeft.

In de vooravond blikt Winfried Baijens vanuit het Atlas Theater in Emmen terug op de hoogtepunten van het koninklijk bezoek. Dat doet hij met fragmenten en met gesprekken met mensen die voor en achter de schermen bij de organisatie van de dag betrokken waren.

RADIO
Ook op NPO Radio wordt rechtstreeks verslag gedaan van Koningsdag in Emmen. In het Atlas Theater ontvangen presentatoren Simone Weimans en Frits Spits Koninklijk Huis-verslaggever van het AD Jeroen Schmale en de Emmense amateur-stadshistoricus Johan Withaar. Uiteraard komt ook Daniël Lohues langs om over zijn geliefde Drenthe te praten. Op de route lopen Koninklijk Huis-verslaggever Jozephine Trehy en verslaggever Onno Beukers. Verslaggever Marc-Robin Visscher vangt de sfeer buiten de hekken. 

NOS Koningsdag 2024
Zaterdag 27 april
10.45-13.15 uur, NPO 1 (en wereldwijd via BVN)
19.05-19.51 uur, NPO 1 (en wereldwijd om 19.25 uur via BVN)
10.30-13.30 uur, NPO Radio 1


Foto: Koningsdag vorig jaar in Rotterdam (ANP)

Deel dit artikel