Kwartfinale EK volleybal toch live op tv

Kwartfinale EK volleybal toch live op tv

Veel mensen vroegen zich af waarom de kwartfinalewedstrijd van de Oranje-vrouwen op het EK-volleybal niet rechtstreeks op tv te zien is. De NOS had niets liever gedaan dan álle EK-wedstrijden van de Nederlandse volleybalvrouwen live uit te zenden via alle denkbare platforms, dus ook via televisie. We hebben als NOS echter geen eigen tv-kanaal en zijn daarvoor afhankelijk van de zendtijd die we toegewezen krijgen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Nadat de volleybalvrouwen zich begin van de week voor de kwartfinales hadden geplaatst, hebben we de NPO opnieuw gevraagd hun eerdere beslissing  om geen zendtijd vrij te maken te heroverwegen. Dat heeft er gelukkig alsnog – met dank aan de NPO – toe geleid dat we vanavond vanaf 20.25 uur Nederland-Polen live kunnen uitzenden via NPO 3. De eerste 25 minuten van het duel, dat om 20.00 uur begint, zijn alleen te volgen via NOS.nl. Gelukkig zijn de belangrijkste sets vervolgens ook rechtstreeks te zien via NPO 3.

Een eventuele halve finale (zaterdag, 15.30 uur) en finale (zondag, 17.00 uur) zijn overigens in elk geval live te volgen via NPO 1, NOS.nl en NOS Langs de Lijn (NPO Radio 1). Net als afgelopen weekend de eerste twee groepswedstrijden van de Oranjevrouwen, tegen respectievelijk Slovenië en Polen.

Deel dit artikel