Live-verslag Koningsdag nieuwe stijl

Live-verslag Koningsdag nieuwe stijl

De eerste Koningsdag nieuwe stijl is maandag 27 april vanaf 10.45 uur live te volgen bij de NOS op NPO 1. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de andere koninklijke aanwezigen zullen per boot in Dordrecht arriveren. De drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zijn er een deel van het bezoek bij. De presentatie van NOS Koningsdag 2015 is in handen van Astrid Kersseboom. ’s Avonds worden tussen 18.50 en 19.50 uur de hoogtepunten van die dag nog een keer op een rijtje gezet.

Na aankomst van het koninklijk gezelschap is er een vlootschouw met tientallen schepen, de Grande Parade. Maritieme bedrijven uit de regio presenteren er hun schepen, maar er varen ook historische schepen voorbij. Vervolgens trekt het gezelschap de stad in voor een tour langs de ‘iconen’ van Dordrecht. In tegenstelling tot de Koninginnedagen uit het verleden wordt niet alleen maar door de stad gewandeld. Het gezelschap verplaatst zich per boot, met elektrisch vervoer en het laatste stuk lopend.

Naast de koning, de koningin en hun dochters, zijn ook prins Constantijn en prinses Laurentien van de partij, net als Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan  en Floris, de zonen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Ook hun echtgenotes komen mee naar Dordrecht.

NOS Koningsdag 2015 (rechtstreeks)
10.45-13.15 uur, NPO 1

NOS Koningsdag 2015 (hoogtepunten)
18.50-19.50 uur, NPO 1

BVN, de televisiezender voor Nederlanders in het buitenland, zendt NOS Koningsdag 2015 wereldwijd rechtstreeks uit. Ook de samenvatting van NOS Koningsdag 2015 is te zien op BVN. Voor de lokale uitzendtijden zie website BVN (www.bvn.tv).

 

Deel dit artikel