Marathon en Vlaanderen zondag live

Marathon en Vlaanderen zondag live

De Marathon van Rotterdam en de Ronde van Vlaanderen. Twee van de grootste sportevenementen in de Lage Landen en de NOS zendt ze zondag allebei live uit.
 
Om 09.30 uur melden we ons vanaf de beroemde Erasmusbrug in Rotterdam, waar een half uur later het startschot klinkt voor de 39ste NN Marathon van Rotterdam. Ruim 17.000 deelnemers beginnen dan aan hun 42 kilometer en 195 meter langs alle Rotterdamse highlights, op weg naar de finish op de Coolsingel.
 
Even na 12.30 uur schakelen we dan over naar de ‘Wielerhoogmis door het Vlaamse land’. Het peloton krijgt zoals gebruikelijk een parcours voorgeschoteld vol glooiende weggetjes en steile (kassei)klimmetjes. Voor Nederland was het vorig jaar een feestje: Niki Terpstra zegevierde bij de mannen en het podium bij de vrouwen was zelfs helemaal oranje: Anna van der Breggen won voor Amy Pieters en Annemiek van Vleuten.
 
Dit jaar zenden we de hele koers bij de vrouwen uit via de livestream op NOS.nl en de app. Daar is ook de mannenkoers te volgen. Op televisie onderbreken we de mannenwedstrijd voor een samenvatting van de gebeurtenissen bij de vrouwen, gevolgd door een live-verslag van de finish, rond 15.00 uur. De mannen worden rond 17.00 uur verwacht aan de meet in Oudenaarde.
 
Voor de motorliefhebbers is er van 14.13 tot 17.10 uur een livestream van de MXGP in het Italiaanse Trentino.
 
Sportliefhebbers kunnen zondag ook de hele dag terecht op NPO Radio 1: ‘s ochtends met flitsen in de lopende programmering en ‘s middags rechtstreeks in NOS Langs de Lijn.
 
NOS Studio Sport
zondag 7 april, 09.30- 17.50 uur, NPO 1
Deel dit artikel