Nieuwe NOS.nl live

Nieuwe NOS.nl live

Door: Lara Ankersmit, hoofd NOS Digitale Media

De afgelopen nacht zijn we live gegaan met de nieuwe site van de NOS. De afgelopen 3 weken hebben we het nieuwe NOS.nl getest op een betasite. Meer dan 600.000 mensen bezochten deze testsite en velen van hen lieten hun feedback achter. Dank daarvoor.

In totaal ontvingen we bijna 6000 feedbackpunten. Een groot deel van de feedback is verwerkt. Feedback geven is ook nu nog mogelijk, via de feedback-button. Deze blijft voorlopig op NOS.nl beschikbaar.

We bouwen de komende tijd dan ook verder aan vernieuwing en verbeteringen van NOS.nl.

Voor veel mensen zal de nieuwe site wennen zijn, aangezien we grote veranderingen hebben doorgevoerd. We zijn hierbij uitgegaan van de nieuwsbehoefte van de gebruiker. Voor het grootste deel van onze bezoekers is up to date zijn met wat er in de wereld gebeurt de belangrijkste drijfveer om nieuws te lezen. Hiervoor selecteren we de topstory’s. Relevante updates of achtergronden van een topstory worden handmatig toegevoegd. Er worden geen automatische dossiers meer gevuld: dat leidde vaak tot heel veel artikelen en sluit niet aan bij de behoefte van de gebruiker die een update wil hebben van het laatste en belangrijkste nieuws. Een andere belangrijke context voor de gebruiker is ‘niets willen missen’. Die behoefte vullen wij in door het laatste nieuws en live beelden aan te bieden. 

De site wil een duidelijk overzicht bieden voor de nieuwsconsument, vanuit een ruim aanbod. De site is als het ware een gids. Het nieuwsaanbod is snel, breed en waar nodig verdiepend. Beeld staat centraal, inclusief visualisaties. We kiezen voor een bredere nieuwsselectie en dat betekent dat alles nieuws kan zijn voor NOS.nl.

Livestreams waren al een belangrijk onderdeel van de NOS-site en dat blijft zo op de nieuwe site. Nieuwsgebeurtenissen, politieke debatten, persconferenties en sport wedstrijden worden live gestreamd op NOS.nl.

De nieuwe site is volledig in huis gebouwd door het team van NOS Digitale Media. We zijn bij de ontwikkeling uitgegaan van de nieuwsbehoefte van de gebruiker. Tijdens de Olympische Spelen en het WK Voetbal hebben we al geëxperimenteerd met een nieuwe ‘look & feel’, langere pagina’s en meer aandacht voor beeld. Beide sites zijn door het publiek positief ontvangen en massaal bezocht.


Meer informatie in het Persdossier
(Luister hier naar wat Lara vanochtend over de nieuwe site zei in het NOS Radio 1 Journaal – vanaf minuut 50:21)

Presentator Joop van Zijl was in 1996 duidelijk nog niet klaar voor het digitale tijdperk. Klik hieronder voor een kijkje achter de schermen met de makers van de nieuwe NOS-site.

Klik op het pijltje voor de tweede video met het Knop-moment!

Deel dit artikel