Nieuwe voorpagina NOS-app

Nieuwe voorpagina NOS-app

De NOS-app wordt door gebruikers gemiddeld één keer per dag gebruikt. Omdat er iedere dag veel artikelen worden gemaakt door de redactie, is het voor gebruikers best een klus om ze allemaal door te nemen. Gebruikersonderzoek wijst uit dat meer overzicht gewenst is in de NOS-app. De huidige voorpagina van de app biedt dat niet voldoende, vindt men.

Daarom introduceren we vandaag een nieuwe voorpagina in de NOS-app. Hierop vind je het belangrijkste nieuws en sportnieuws, video’s en per categorie de laatste artikelen. 

De nieuwe voorpagina opent met het belangrijkste nieuws. Dit is een selectie van de NOS-redactie die het makkelijker maakt om sneller een beeld te krijgen van wat er op dat moment speelt in de wereld. In de lijst met video’s navigeer je eenvoudig door de nieuws- en sportvideo’s die het nieuwsbeeld bepalen. Onder de video’s vind je de nieuwste artikelen per categorie.

Zelf categorieën instellen
De nieuws- en sportcategorieën zijn instelbaar. Open het menu en kies voor ‘Wijzigen’ om zelf in te stellen welke categorieën je op de voorpagina wilt zien en welke juist niet. Met het aanzetten van een nieuwe categorie, zal deze ook als keuze verschijnen in het menu linksboven. Zo navigeer je snel en gemakkelijk naar het nieuws dat er voor jou toe doet.

Zit je bovenop het nieuws en ben je op zoek naar alle recente berichten? Met één veeg naar links navigeer je snel naar al het laatste nieuws. 

Terugbutton
In de nieuwe versie van de app verdwijnt de terugknop wanneer in een artikel naar beneden wordt gescrold. Dit doen we om meer ruimte voor het artikel te creeëren, zodat het fijner leest. Wanneer je binnen het artikel weer omhoog scrolt, verschijnt de terugbutton weer.
Je kunt een artikel echter ook sluiten door vanaf de linker rand van het scherm naar rechts te vegen.

Beschikbaarheid
De nieuwe voorpagina is vanaf vandaag beschikbaar in de NOS-app voor iPhone en iPad (vanaf iOS 7.0) en de NOS-app voor Android smartphones en tablets (vanaf Android 4.1).

Als je vragen of opmerkingen hebt over de NOS-app, laat het ons dan weten via publieksreacties.

NOS Sportzomer
De zomer staat voor de deur en die staat bol van de sportevenementen zoals het EK Voetbal, het EK Atletiek, de Tour de France en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met de NOS-app op je smartphone of tablet hoef je niets te missen. Kijk alles live mee of kijk snel een hoogtepunt terug als het jou uitkomt. En met het laatste nieuws ben je altijd en overal op de hoogte.

 

Klik op de foto voor een video

Deel dit artikel