NOS-app niet langer beschikbaar voor Blackberry

NOS-app niet langer beschikbaar voor Blackberry

door: Tom van den Broek / productmanager NOS Digitale Media

Met ingang van vandaag is de NOS-app voor Blackberry en Blackberry 10 niet langer beschikbaar in de app-stores.

We doen de komende maanden grote aanpassingen in onze digitale producten om ze toekomstvast te maken. In het geval van Blackberry was het publiek en het potentieel niet groot genoeg om grote investeringen te rechtvaardigen. Vandaar dat de app vanaf niet langer beschikbaar is in de app stores. Gebruikers die de app al op hun toestel hebben kunnen hem nog een tijdje blijven gebruiken. In de loop van het jaar zal ook de bestaande NOS-app op Blackberry onbruikbaar worden.

De NOS Teletekst app en www.nos.nl blijven wel beschikbaar voor de Blackberry toestellen.

Wat is hiervan de achtergrond?

Sinds november 2014 heeft NOS een nieuwe website. Nos.nl had een redesign nodig. Ook de artikelen zijn grondig op de schop genomen. De verhalen die we hiermee vertellen zijn rijker. Het uitgangspunt voor al onze wijzigingen is de gebruiker.

Wat minder zichtbaar is, maar niet minder belangrijk, is dat er onder de motorkap een nieuwe infrastructuur is neergezet. Dat biedt de NOS de mogelijkheid om ook de komende jaren verder te groeien in het digitale domein.

We werken er nu dus aan om ook de andere online producten gebruik te laten maken van deze nieuwe infrastructuur. Het gaat hier bijvoorbeeld om de NOS apps, verschillende TV apps, de smartwatch apps. Waar mogelijk laten we deze nieuwe producten direct gebruik maken van nieuwe mogelijkheden, zoals rijkere artikelen.

Omdat het tijd en geld kost om ieder van deze producten aan te sluiten, kijken we zorgvuldig naar welke producten we omzetten. We kijken naar het publiek, het potentieel en naar de alternatieven. Op grond daarvan hebben we besloten te stoppen met het ontwikkelen van apps voor de Blackberry.

Deel dit artikel