NOS-correspondent Sjoerd den Daas van China naar VS

NOS-correspondent Sjoerd den Daas van China naar VS

Sjoerd den Daas wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Noord-Amerika. In augustus stopt hij in Peking en keert hij eerst voor een paar maanden terug naar Nederland. Zijn eerste grote klus in de VS wordt het helpen verslaan van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Sjoerd den Daas (37) is nu negen jaar correspondent voor China en de rest van Oost-Azië, waarvan de laatste vijf voor de NOS. Hij wordt opgevolgd door Laura van Megen. “In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier en enthousiasme verslag mogen doen vanuit een fascinerende regio. Makkelijk was dat niet altijd, maar saai was het zelden en dat zal het in de VS voorlopig ook niet worden”, zegt Den Daas over zijn overstap. “Ik zie het als enorme eer en voorrecht om het ervaren team van de NOS in Washington te mogen versterken.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann: “Sjoerd heeft ons publiek de afgelopen jaren meegenomen tot in de haarvaten van de Chinese maatschappij. Hij heeft, soms met durf en doorzettingsvermogen, menselijke verhalen gemaakt en tegelijkertijd inzicht gegeven in de grotere verbanden in de wereld. Die kennis en ervaring neemt hij mee naar de Verenigde Staten, het land dat – net als China – een enorme impact heeft op ontwikkelingen in de rest van de wereld.”

Deel dit artikel