NOS schaalt op voor halve finale EK

NOS schaalt op voor halve finale EK

In aanloop naar de halve finale van het Nederlands elftal tegen Engeland schaalt de NOS op in de programmering.

Zo is er vanavond om 19.55 uur een extra NOS Studio Fußball op NPO 3 met onder meer live de persconferentie van bondscoach Ronald Koeman. Te gast in de studio bij presentator Sjoerd van Ramshorst zijn Guus Hiddink, Leonne Stentler, Youri Mulder en Spanje-correspondent Edwin Winkels. Vanaf 20.30 uur schakelen we door naar NPO 1 met de voorbeschouwing van de eerste halve finale, Spanje – Frankrijk, die om 21.00 uur van start gaat. Na afloop van de wedstrijd is er NOS Studio Fußball waarin de wedstrijd wordt besproken en wordt geschakeld naar Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg. 

Halve finale Oranje

Op de wedstrijddag van Oranje is de NOS er de hele dag met het laatste Oranjenieuws. ‘s Ochtends met de laatste ontwikkelingen op het liveblog op NOS.nl en de NOS-app. Om 12.00 uur is er live op YouTube NOS Matchday, waarin Thierry Boon samen met Rafael van der Vaart en Jan Roelfs een vooruitblik werpt op de wedstrijd Nederland – Engeland. 

Tijdens de Tour de France-etappe op NPO 1 vanaf 12.25 uur wordt er regelmatig geschakeld naar presentator Gert van ‘t Hof met de laatste updates vanuit Dortmund. Ook op NPO Radio 1 gaat in Radio Tour de France de uitzending ook regelmatig naar de verslaggevers ter plekke. 

Om 20.00 uur start op NPO 1 de voorbeschouwing van de wedstrijd Nederland – Engeland. In het stadion van Borussia Dortmund blikt Gert van ‘t Hof samen met Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vooruit op de wedstrijd. Verslaggever Jeroen Stekelenburg interviewt voorafgaand aan de wedstrijd bondscoach Ronald Koeman en staat samen met EK-winnaar Hans van Breukelen op de middenstip van het veld voor het laatste woord voorafgaand aan de halve finale.

Beide halve finales met audiodescriptie

De halve finales Spanje – Frankrijk en Nederland – Engeland zijn ook met audiodescriptie. De wedstrijden zijn op deze manier ook te volgen voor slechtziende en blinde voetbalfans.  De uitzendingen starten om 20.50 uur op NPO 1 Extra. De commentatoren zijn Anne de Jong en Chris Wobben. 

De halve finales zijn vandaag en morgen ook te volgen op NPO 1, NPO Radio 1, NPO Start, NOS.nl, de NOS-app en de televisie-app NOS Live. 

Mocht Nederland de EK-finale bereiken, dan schaalt de NOS verder op in de programmering.

Foto: ANP

Deel dit artikel