NOS Studio Voetbal start uitzendingen mét publiek

NOS Studio Voetbal start uitzendingen mét publiek

Zojuist bekend gemaakt in NOS Studio Voetbal: vanaf zondag 29 oktober zijn de uitzendingen van NOS Studio Voetbal mét publiek. In een nieuwe studio is er ruimte voor zo’n vijftig personen om de live-uitzendingen van het NOS-voetbalprogramma op zondagavond van dichtbij mee te maken. 

NOS Sport heeft al vaker publiek uitgenodigd bij de live sportuitzendingen. Zo was er bij het vorige EK en WK voetbal in het avondprogramma (met presentator Sjoerd van Ramshorst) ook publiek aanwezig. Dit gaf de uitzendingen sfeer en een gevoel van ‘samen naar voetbal kijken’. Mede door deze positieve ervaringen heeft de NOS in het eigen pand een nieuwe studio ingericht om dit ook wekelijks mogelijk te maken bij NOS Studio Voetbal.

NOS Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramshorst: ‘Het is fijn dat we straks in een nieuwe studio zitten en ook nog eens met publiek. Tijdens het WK vorig jaar hebben we hele positieve ervaringen gehad met publiek in onze uitzendingen, en dat gaan we nu ieder voetbalweekend doen. We maken het programma tenslotte voor de kijkers, dan is het helemaal mooi dat zij hier ook live bij kunnen zijn.’ 

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport: “Het toevoegen van publiek was al langer een wens van de redactie. We hebben de ruimte gecreëerd om dit te organiseren. Publiek kan bij zowel in interactie als in sfeer van toegevoegde waarde zijn. Voetbal kijken en erover praten doe je samen, nu ook iedere week bij Studio Voetbal.”

NOS Studio voetbal geeft kijkers inzicht in het afgelopen voetbalweekend en duidt het laatste voetbalnieuws. Met onderbouwde analyses van experts en inhoudelijke analyses is het streven dat de kijker het voetbal beter begrijpt en zo met meer plezier de sport volgt. 

Aanmelden
Sport- en voetballiefhebbers die een uitzending van NOS Studio Voetbal willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via: publiekstudiovoetbal.nl. Vanwege het uitzendtijdstip (zondagavond rond de klok van 22.00 uur) is de uitzending enkel bij te wonen wanneer je 16 jaar of ouder bent.  

Deel dit artikel