NOS verslaat Koningsdag in Zwolle

NOS verslaat Koningsdag in Zwolle

Zwolle is op woensdag 27 april het decor van de viering van de 49ste verjaardag van koning Willem-Alexander. De eeuwenoude Hanzestad heeft in het centrum een omvangrijk programma op touw gezet om de koning, koningin Máxima en een groot deel van de koninklijke familie te onthalen. De NOS brengt alles rechtstreeks in beeld, en maakt bovendien voor het eerst ook ’s avonds een rechtstreeks programma, waarin aan de hand van reportages en interviews wordt teruggeblikt op de hoogtepunten.  

Eén van de stops in de ‘koninklijke’ wandeltocht door de historische binnenstad is de Blijmarkt, waar drie bekende Zwollenaren worden verbeeld met muziek van onder anderen Bertolf: schrijver Rhijnvis Feith, staatsman Thorbecke en muzikant en kunstenaar Herman Brood. Dordrecht was vorig jaar het toneel van een grote parade te water, dit jaar is de grote parade te zien op de Grote Markt. Zwolle en de omliggende regio presenteren zich, onder andere door te laten zien hoe streekproducten hun weg vinden naar restaurants zoals De Librije (drie Michelin-sterren). Op het Rodetorenplein staan (top)sport en (top)sporters centraal en het Broerenkerkplein is de locatie van het slotfeest. Tal van Zwolse artiesten treden op, onder wie Typhoon.

Astrid Kersseboom presenteert het programma en schakelt geregeld met de verslaggevers langs de route: Dionne Stax, Siham Raijoul en Martijn Bink.

Het Broerenkerkplein is ook de plek waarvandaan Winfried Baijens de rechtstreekse avonduitzending presenteert. Met verschillende hoofdrolspelers blikt hij terug op de hoogtepunten van Koningsdag 2016.

NOS Koningsdag 2016
Presentatie: Astrid Kersseboom|
Woensdag 27 april, 10.50-13.15 uur, NPO 1

NOS Koningsdag 2016
Presentatie: Winfried Baijens
Woensdag 27 april, 19.00-19.50 uur, NPO 1

De middaguitzending is overal in de wereld live te volgen op BVN, de publieke televisiezender voor Nederlanders in het buitenland, via de satelliet en de online stream op www.bvn.tv/bvnlive.

De avonduitzending is op BVN te zien vanaf 19.45 uur Nederlandse tijd.

 

RADIO

Ook op NPO Radio 1 wordt rechtstreeks verslag gedaan van het koninklijk bezoek aan Zwolle. In een extra uitzending vanuit de Hanzestad (van 09.30 tot 14.00 uur) werkt de NOS samen met de KRO-NCRV en de EO. Alle activiteiten worden door drie verslaggevers op de voet gevolgd en met kenners wordt aan tafel doorgepraat over het programma en het bezoek.

De presentatie is tussen 09.30 en 12.00 uur in handen van Ghislaine Plag (KRO-NCRV) en Jeroen Snel (EO). Van 12.00 tot 14.00 uur wordt Jeroen Snel – die vooral optreedt als duider – vergezeld van Simone Weimans (NOS). 

Deel dit artikel