NOS zendt ontknoping WK clubteams live uit

NOS zendt ontknoping WK clubteams live uit

Wat is de beste voetbalclub ter wereld? Die vraag zal overal ter wereld een ander antwoord opleveren. In de komende twee weken wordt bekend wie zich in ieder geval het komend jaar de beste mag noemen. In Japan strijden vanaf vandaag de beste clubs ter wereld, waaronder Champions League-winnaar FC Barcelona, tijdens het WK voor clubteams om de wereldtitel. De ontknoping van het toernooi – de halve finales en de finale – is via televisie en online live te volgen bij de NOS. De NOS heeft de rechten voor het jaarlijkse evenement voor drie jaar verkregen.

Het wereldkampioenschap begint vandaag met het duel tussen de Japanse landskampioen Sanfrecce Hiroshima en Auckland City uit Nieuw-Zeeland, de kampioen van Oceanië. In de halve finales stromen ook de favorieten, Champions League-winnaar FC Barcelona en het Argentijnse River Plate, in. Andere WK-deelnemers zijn: TP Mazembe uit de Democratische Republiek Congo (Afrika), het Mexicaanse CF América (Noord- en Centraal Amerika) en het Chinese Guangzhou Evergrande (Azië).

Aan het evenement, dat in 2000 in Brazilië voor de eerste keer werd gehouden, doen de kampioenen van de zes confederaties van de FIFA mee. Ook mag Japan als gastland een team inschrijven; dat is dit keer de regerend landskampioen Sanfrecce Hiroshima.

Barcelona was in 2009 en 2011 de sterkste en kan de eerste club worden met drie titels. Bij de laatste twee edities in Marokko werden Bayern München (2013) en Real Madrid (2014) gekroond tot winnaar.

Woensdag 16 december
Halve finale WK clubteams: River Plate – winnaar kwartfinale
11.25 uur, NPO 1 en NOS.nl
Commentaar: Jeroen Elshoff

Donderdag 17 december
Halve finale WK clubteams: FC Barcelona – winnaar kwartfinale
11.25 uur, NPO 1 en NOS.nl
Commentaar: Frank Snoeks

Zondag 20 december
Finale WK clubteams
11.30 uur, NPO 2 en NOS.n
Commentaar: Philip Kooke

Deel dit artikel