Paralympics dagelijks bij de NOS

Paralympics dagelijks bij de NOS

Op dinsdag 24 augustus beginnen in Tokio dan toch eindelijk de Paralympische Spelen. Vanwege de coronacrisis een jaar later dan de bedoeling was. De NOS besteedt uitgebreid aandacht aan de Paralympics, zowel op televisie als op de radio en online.

TELEVISIE
Tussen de openings- en de sluitingsceremonie (beide live te zien) besteedt de NOS dagelijks met twee programma’s aandacht aan de Paralympische Spelen, die in Tokio worden gehouden van dinsdag 24 augustus tot en met zondag 5 september.

Aansluitend aan het NOS Journaal van 20.00 uur is er op NPO 1 een korte uitzending van ongeveer 7 minuten, waarin Herman van der Zandt de opmerkelijkste prestaties de revue laat passeren.

Op NPO 2 is er na Nieuwsuur een dagelijks programma van 25 minuten dat wordt opgenomen in de buitenstudio die ook al werd gebruikt tijdens het EK Voetbal. Samen met drie vaste gasten – oud-rolstoeltennister Jiske Griffioen, rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen en parazwemmer Simon Boer – bekijkt en becommentarieert Herman van der Zandt de wedstrijdbeelden. Niet alleen is er aandacht voor de sportprestaties van de dag, maar ook voor de vaak bochtige weg ernaartoe. Verder zijn er gesprekken met Suse van Kleef in Tokio en maken verslaggevers Robbert de Rijk en Edwin Peek bijdragen vanuit de Japanse hoofdstad.

Vanzelfsprekend worden ook de openings- en sluitingsceremonie uitgezonden. Op de slotdag is er ook nog een terugblikprogramma met de opmerkelijkste momenten.

NOS Opening Paralympische Spelen, dinsdag 24 augustus, 13.00-16.00 uur, NPO 1
NOS Paralympisch Journaal, dinsdag 24 augustus t/m zondag 5 september, 20.25-20.32 uur, NPO 1
NOS Paralympische Spelen, dinsdag 24 augustus t/m zondag 5 september, ca. 22.00 uur, NPO 2
NOS Sluiting Paralympische Spelen, zondag 5 september, 13.00-15.30 uur , NPO 1
NOS Paralympische Spelen, zondag 5 september, 18.10-18.50 uur, NPO 1RADIO
Ook op NPO Radio 1 is er gedurende de dag aandacht voor de paralympische actualiteit: Suse van Kleef maakt bijdragen voor het NOS Radio 1 Journaal en Nieuws en Co (NOS/NTR).
In Langs de Lijn En Omstreken (NOS/EO) schuift bij toerbeurt een van de tv-analisten aan, dus Jiske Griffioen, Marc van der Kuilen en Simon Boer.

NOS Radio 1 Journaal, 06.00-09.30 uur, NPO Radio 1
Nieuws en Co, 17.00-18.30 uur, NPO Radio 1
Langs de Lijn En Omstreken, 20.00-23.00 uur, NPO Radio 1


ONLINE
Online zijn de wedstrijden waarbij Nederlanders betrokken zijn, vanuit Tokio live te volgen. Daarvoor zijn vier livestreams beschikbaar. Ook via NOS Teletekst besteedt de NOS aandacht aan de verrichtingen van de Nederlandse paralympiërs.

www.nos.nl
NOS-apps

Foto (v.l.n.r.): Herman van der Zandt, Jiske Griffioen, Simon Boer, Marc van de Kuilen en Suse van Kleef (NOS / Rogier Veldman)

Deel dit artikel