Paralympische Spelen 2022 en 2024 ook bij de NOS

Paralympische Spelen 2022 en 2024 ook bij de NOS

De Paralympische Spelen blijven ook de komende jaren te zien bij de NOS, en bij de publieke omroep. Vandaag werd bekend dat de NOS ook de rechten van de Paralympische Spelen in 2022 en 2024 heeft verworven.
De overeenkomst houdt in dat de NOS de Paralympische Winterpspelen van Peking 2022 (150 uur) en Zomerspelen van Parijs 2024 (240 uur) live kan uitzenden op televisie en online op NOS.nl, de NOS-app en NPO Start. Ook op de radio kan de NOS live-verslag blijven doen van de Paralympics.

Topsport met een verhaal
“De Paralympische Spelen is topsport met daarachter veelal indrukwekkende en inspirerende verhalen. Dat past perfect bij de NOS, en bij de publieke omroep”, zegt Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS. De Paralympische Spelen hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld; het is steeds groter, internationaler en competitiever geworden. En met deze groei, groeit ook de journalistieke relevantie. We zijn dan ook erg tevreden dat de Spelen de komende jaren bij de NOS te zien, te horen en te volgen blijven, zowel Olympisch als Paralympisch.”

De NOS doet sinds 2004 structureel verslag van de Paralympische Spelen. Op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen was de rolstoeltennisfinale met Esther Vergeer de eerste live-wedstrijd van de Paralympische Spelen op televisie. Naast live-sport, besteedt de NOS aandacht aan de verhalen van de topsporters in de gehandicaptensport, zoals de documentaire ‘Bibian Mentel, Durf te dromen’ over snowboardster Mentel, en een YouTube-special met skiër Jeroen Kampschreur.

De NOS volgt ook de huidige Paralympische Spelen op de voet. Met twee avondprogramma’s – één direct na het NOS Journaal van 20.00 uur –, eigen verslaggevers in Tokio en vier livestreams op NOS.nl en de NOS-app. Donderdag was de halve finale van het Nederlandse rolstoelbasketbalsters live op NPO 1.  Zaterdag zendt de NOS ook de finale tegen China uit: om 13.15 uur op NPO 1.

Aanvullend is er een speciale pagina op NOS.nl met het laatste nieuws over de Paralympische Spelen en er is (live-)verslag op de radio. Met de nieuwe overeenkomst wordt de aandacht voor de Paralympische Spelen de komende jaren verder uitgebreid.

foto@anp

Deel dit artikel