Plaatsvervangend programma Eurovisie Songfestival

Plaatsvervangend programma Eurovisie Songfestival

Na de annulering van het Eurovisie Songfestival 2020 kondigen de EBU (European Broadcasting Union) en omroepen NPO/NOS/AVROTROS een plaatsvervangend programma aan op zaterdag 16 mei: Eurovision Europe Shine a Light.
 
“Helaas komt er dit jaar geen Eurovisie Songfestival zoals we dat kennen”, zegt Jon Ola Sand, Executive Supervisor, namens de EBU. “In plaats daarvan willen we Europa op zaterdag 16 mei verenigen met een uniek prime-time tv-programma. We moedigen alle omroepen die aan het Eurovisie Songfestival van dit jaar zouden deelnemen, en die in andere landen, aan om deze show uit te zenden in de geest van eenheid en saamhorigheid.”
 
De impact van het coronavirus en de maatregelen die zijn genomen in zowel Nederland als de deelnemende landen, hebben twee weken geleden geresulteerd in de annulering van het Eurovisie Songfestival 2020. Het was de eerste keer dat de EBU het evenement annuleerde in haar bijna 65-jarig bestaan.
 
Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO: “Ondanks deze teleurstelling is het bijzonder om te zien dat het Nederlandse productieteam direct aan de slag is gegaan met het ontwikkelen van een alternatief tv-programma. Een show die hoop geeft in deze lastige tijden en waardoor we samen in Europa één zijn.” Volgens Rijxman hebben alle partijen (EBU, NPO/NOS/AVROTROS en gaststad Rotterdam) de intentie om het Eurovisie Songfestival in 2021 alsnog in Rotterdam plaats te laten vinden. “De komende periode wordt in kaart gebracht hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen.”
 
Eurovision: Europe Shine a Light
Live uitzending zaterdag 16 mei, vanaf 21:00 uur, NPO 1

Deel dit artikel