Rafael van der Vaart en Hugo Borst vaste gezichten EK-programma NOS

Rafael van der Vaart en Hugo Borst vaste gezichten EK-programma NOS

Rafael van der Vaart maakt komende zomer zijn debuut als vast ‘gezicht’ op de Nederlandse televisie. De 109-voudig international zal tijdens het Europees Kampioenschap voetbal optreden als sidekick van Henry Schut in het programma NOS Studio France. Van der Vaart zal die rol delen met Hugo Borst, die in 2014 samen Henry Schut Studio Brasil tot een succes maakte. Studio France wordt iedere EK-dag op prime time uitgezonden.

Presentator Henry Schut is buitengewoon blij met het nieuwe duo: “Bij de openingswedstrijd en de finale zullen Hugo en Rafael er allebei zijn, op de andere dagen wisselen ze elkaar af. Dat geeft lekker veel variatie en verhalen vanuit verschillende perspectieven. Hugo volgt het internationale voetbal al dertig jaar op de voet als journalist, terwijl Rafael die wereld juist van binnenuit kent. En wat het extra leuk maakt, is dat Van der Vaart ook nog eens in Duitsland, Engeland en Spanje heeft gespeeld; hij kent veel EK-gangers persoonlijk. Een ’topaankoop’ dus voor ons.”

Rafael van der Vaart is een zeer ervaren voetballer. Zijn profcarrière begon in 2000 bij Ajax. In 2004 al speelde hij zijn eerste EK. Een jaar later verhuisde hij naar Hamburger SV. Daarna volgden Real Madrid, Tottenham Hotspur en opnieuw HSV. Dit seizoen speelt Van der Vaart voor Real Betis Sevilla in Spanje.

Hugo Borst werkt al sinds 2010 met enige regelmaat samen met Henry Schut. Tijdens het WK in Zuid-Afrika presenteerden ze samen het WK Journaal. In 2014 vormden Schut en Borst een televisieduo tijdens het WK voetbal in Brazilië. Op de radio zijn ze wekelijks samen te horen in de zondagse editie van NOS Langs de Lijn.

foto onder: Hugo Borst

Deel dit artikel