Rotterdammers centraal in uitzending over marathon

Rotterdammers centraal in uitzending over marathon

Rotterdam staat op zondag 14 april volledig in het teken van de marathon. Zo’n 17.000 deelnemers, merendeels amateurs, lopen dan 42 kilometer en 195 meter over een parcours dat zo’n beetje de hele havenstad doorkruist. Vooral om die amateurs gaat het in dit rechtstreekse NOS-programma vanuit een café aan het Schouwburgplein, dat op NPO 1 wordt uitgezonden tussen de finish van de Amstel Gold Race en het NOS Journaal van 18.00 uur. De presentatie is in handen van Winfried Baijens.
In de dagen voorafgaand aan de marathon worden drie deelnemers er op het YouTube-kanaal van NOS Sport uitgelicht.

Wat komt er kijken bij de voorbereiding? Hoe pep je jezelf op onderweg en hoe belangrijk is daarbij het publiek langs de kant? Wat is de rol van de bijna tweeduizend vrijwilligers? Hoe gezond is het eigenlijk? Deze en meer vragen komen aan de orde in reportages, gesprekken onderweg en interviews van Winfried Baijens met deelnemers die de finishlijn zijn gepasseerd.

Een paar deelnemers worden eruit gelicht. Zo is er het verhaal van de man die vorig jaar na 27 kilometer een hartstilstand kreeg en nu toch weer meedoet. De vrouw die voor het eerst deelneemt. Maar ook de Rotterdammer die al 28 marathons heeft gelopen en hem nu, op z’n tachtigste, opnieuw gaat afleggen. Met z’n drie kleinzoons.

NOS Marathon van Rotterdammers
Zondag 14 april, ±17.10-17.52 uur, NPO 1

ONLINE
Drie deelnemers, drie bijzondere verhalen staan centraal in evenzoveel afleveringen op het YouTube-kanaal van NOS Sport. Ze komen online op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 april rond 09.00 uur. En in de televisie-uitzending wordt duidelijk of ze het gehaald hebben.
Afleveringen:
– Onno kreeg vorig jaar een hartstilstand, maar is nu helemaal terug | Marathon Rotterdam 2024
– Shanna rent voor haar moeder met kanker | Marathon Rotterdam 2024
– Gymleraar Sammy zet alles opzij voor zijn eerste marathon | Marathon Rotterdam 2024


Foto bovenaan: ANP

Deel dit artikel