Slotakkoord Champions League in Berlijn

Slotakkoord Champions League in Berlijn

Met de finale tussen Juventus en FC Barcelona komt een einde aan het Champions League-seizoen 2014-2015. En tevens aan een lange uitzendtraditie bij de NOS, die begon bij de invoering van het belangrijkste bekertoernooi voor Europese voetbalclubs, in 1992. Vóór die tijd werd gesproken van de Europa Cup I. De naam ‘Coupe des Clubs Champions Européens’ staat nog steeds op de ‘cup met de grote oren’.  

Juventus en FC Barcelona spelen de finale in het Olympiastadion in Berlijn. Jeroen Elshoff doet het commentaar; Tom Egbers staat in de Duitse hoofdstad aan de rand van het veld, met Bert van Marwijk als gast. In de studio in Hilversum zitten Youri Mulder en Co Adriaanse  voor de analyse bij presentator Jack van Gelder. Voor NOS Langs de Lijn wordt de wedstrijd op NPO Radio 1 verslagen door Ronald van der Geer en Andy Houtkamp. 

Road to the final
Een dag eerder, op vrijdag 5 juni, zendt de NOS op NPO 3 het programma Road to the Final uit, een terugblik op het afgelopen seizoen van de Champions League. Hoe kwamen de twee finalisten uiteindelijk in Berlijn terecht, en hoe deden de Nederlandse clubs het ook alweer? Tevens een vooruitblik op de eindstrijd tussen Juventus en FC Barcelona.

 

NOS Road to the Final
5 juni, 21.23-22.16 uur, NPO 3

NOS UEFA Champions League Live
6 juni, 20.00-22.16 uur, NPO 3 

Deel dit artikel