Sportprijzen uitgereikt op NOS | NOC*NSF Sportgala

Sportprijzen uitgereikt op NOS | NOC*NSF Sportgala

Aan het eind van het jaar wordt ook in de sportwereld traditioneel de balans opgemaakt. In een feestelijke RAI in Amsterdam worden op het NOS | NOC*NSF Sportgala de sporters en coaches in het zonnetje gezet die het afgelopen jaar van zich hebben doen spreken.

In de belangrijkste categorieën (Sportman, Sportvrouw, Paralympische Sporter, Sportploeg) ligt voor de winnaar een bronzen beeldje van Jaap Eden klaar. Ook zijn er onderscheidingen voor het grootste talent en de beste coach van het afgelopen jaar. Daarnaast wordt de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs uitgereikt, een prijs waarmee de allergrootste sportlegendes uit de Nederlandse geschiedenis worden geëerd. Rintje Ritsma, die vorig jaar werd onderscheiden, reikt de prijs uit. Verder is er de Sport in Beeldprijs, voor het meest bijzondere en memorabele sportbeeld van het afgelopen jaar, gekozen door het Nederlands publiek.

Het NOS | NOC*NSF Sportgala wordt op spetterende wijze geopend door Douwe Bob. Daarnaast zijn er optredens van The Common Linnets, Romy Monteiro, Netsky en Veldhuis & Kemper. De presentatie van de live-uitzending is in handen van Dione de Graaff en Tom Egbers.

NOS | NOC*NSF Sportgala
20.30- 22.00 uur, NPO 1

Deel dit artikel