Tourcafé: live-muziek, kijkje achter de schermen en veel leuke activiteiten

Tourcafé: live-muziek, kijkje achter de schermen en veel leuke activiteiten

NOS Radio Tour de France zendt de laatste week van de Ronde van Frankrijk uit vanaf een speciale locatie: het NPO Radio 1 Tourcafé in Beeld en Geluid in Hilversum. Van 16 tot en met 24 juli kan je hier de Tour kijken, luisteren en samen beleven. Het is dé (gratis) ontmoetingsplek voor de echte wielerfans die de Tour de France bij de NOS live willen meemaken en vormt bovendien een mooie tussenstop in een wielerrondje. Op de locatie is er een bewaakte fietsenstalling en voor de echte wielerfanaten is er het fameuze wielerspel.

Het Tourcafé is geopend van zaterdag 16 juli tot en met zondag 24 juli, de dag dat de Tour de France op de Champs-Élysées finisht. Naast een kijkje achter de schermen bij hét radioprogramma over de Tour, volg je de etappe op grote schermen terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Ook zijn er live muziekoptredens en kan je de presentatoren van NOS Radio Tour de France ontmoeten.

Aanmelden voor het Tourcafé kan via nporadio1.nl/tourcafe

Live-optredens

En bij NOS Radio Tour de France hoort ook muziek. Iedere dag zijn er live-optredens van grote artiesten. Onder meer VanVelzen, Rowwen Hèze en Chef’Special zijn live te bewonderen in het Tourcafé. Maar ook de echte NOS Radio Tour de France-band Amazing Stroopwafels is natuurlijk hier te zien en te horen.

De volledige lijst met bands die acte dé presence geven in het NPO Radio 1 Tourcafé, is hier te zien:

  • Zaterdag 16 juli: Engel & Paul de Munnik
  • Zondag 17 juli : Loïs Lane
  • Maandag 18 juli: VanVelzen en Wulf
  • Dinsdag 19 juli: Mell & Vintage Future
  • Woensdag 20 juli: Amazing Stroopwafels
  • Donderdag 21 juli: Nona
  • Vrijdag 22 juli: Krystl
  • Zaterdag 23 juli: Chef’Special
  • Zondag 24 juli: Rowwen Hèze en Leo Alkemade

Zien Sporten, doet Sporten

Leidt sport kijken ertoe dat jezelf ook zin krijgt om te sporten? De Vrije Universiteit van Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar de effecten van het volgen van sport via de media op de sportdeelname in Nederland. De resultaten van dit onderzoek komen tot uiting in het Tourcafé. Zo is er iedere dag een live Q&A met een oud-profwielrenner, zijn er tips and tricks om zelf beter te worden in het wielrennen en is er de mogelijkheid om op het fameuze wielerspel het op te nemen tegen je wielermaatjes en/of familieleden. En dat allemaal tijdens het volgen van de Tour de France op grote schermen.

NOS-presentator Robbert Meeder tijdens de eerste editie van het NPO Radio 1 Tourcafé
Deel dit artikel