Vragen over de coronacrisis: aan wie stel ik ze?

Vragen over de coronacrisis: aan wie stel ik ze?

De NOS krijgt enorm veel vragen binnen over het coronavirus. Een aantal daarvan beantwoorden we op onze nieuwswebsite nos.nl: https://nos.nl/collectie/13833

Voor vragen die verband houden met onze uitzendingen, is er het e-mailadres reacties@nos.nl

De NOS is echter niet de aangewezen organisatie om alle denkbare vragen over de coronacrisis te beantwoorden. Als nieuwsorganisatie maken wij geen beleid, maar doen we vooral verslag van het beleid van de overheid en andere instanties. Met vragen over nieuwe maatregelen kunt u bijvoorbeeld het beste terecht bij de Rijksoverheid, het RIVM of de GGD in uw woonplaats.Wij verzoeken u dan ook vriendelijk uw vraag te adresseren aan de desbetreffende organisatie.

U kunt dan denken aan:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

en

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp

en uitleg van de overheid in eenvoudige taal: https://corona.steffie.nl

 

Wanneer u meer informatie nodig heeft over evenementen die nu worden afgelast, verwijzen wij u door naar de organiserende partijen. Voor vragen over geboekte reizen en vakanties kunt u contact opnemen met uw reisbureau of de betreffende luchtvaartmaatschappijen en vervoersorganisaties. U kunt ook informatie inwinnen via uw eigen gemeente, door u bijvoorbeeld in te schrijven voor een nieuwsbrief en regelmatig de website te bezoeken.

Waar vind ik het laatste nieuws over de coronacrisis?

De NOS-redactie doet rond de klok verslag van de ontwikkelingen rond het coronavirus in Nederland en in de rest van de wereld. We berichten daarover op radio, televisie, Teletekst, NOS.nl en op alle social-mediakanalen. Voor het laatste nieuws kunt u terecht bij de liveblogs op NOS.nl.  Op Teletekst pagina 715 meldt het RIVM de laatste stand van zaken rond het virus. De pagina wordt dagelijks om 14.00 uur geactualiseerd.

Deel dit artikel