WK turnen Nanning

WK turnen Nanning

Van vrijdag 3 tot en met zondag 12 oktober komt de mondiale turntop in actie tijdens het WK in Nanning (China). Alle finales zijn live te volgen bij NOS Sport op NPO 1 en NOS.nl. Het commentaar bij de beelden komt van Hans – “En hij staaaaat!” – van  Zetten. Verslaggever Vlado Veljanoski reist naar Nanning voor interviews en reportages. De luisteraars van NOS Langs de Lijn worden met flitsen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in China.

 

In de dagelijkse NOS Sportjournaals en reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 staan ook interviews en reportages van het evenement op het programma. De uitzendingen op NPO 1 worden eveneens live gestreamd via NOS.nl.

Het is voor de turners de eerste horde op weg naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016. Zowel de vrouwen als de mannen moeten met het team bij de eerste 24 landen eindigen. Daarmee wordt deelname aan het pre-olympisch WK in Glasgow afgedwongen. De Nederlandse ogen zullen vooral gericht zijn op regerend Olympisch en wereldkampioen Epke Zonderland en op Céline van Gerner. Zij was in 2012 in Londen verantwoordelijk voor het beste resultaat ooit (twaalfde) van een Nederlandse turnster op de Olympische Spelen. Van Gerner was bijna twee jaar uit de roulatie na onder meer een enkeloperatie.

Onderstaand het live-uitzendschema van het WK turnen:

Dinsdag 7 oktober
   12.55-16.10 uur – landenfinale mannen
Woensdag 8 oktober
   12.55-15.10 uur – landenfinale vrouwen
Donderdag 9 oktober
   12.55-15.40 uur – meerkampfinale (m) 
Vrijdag 10 oktober
   12.55-15.10 uur – meerkampfinale (v)
Zaterdag 11 oktober
   06.55-10.20 uur – onderdelen: vloer (m), sprong (v), voltige (m), brug (v), ringen (m)
Zondag 12 oktober
   06.55-10.20 uur – onderdelen: sprong (m), balk (v), brug (m), vloer (v), rek (m)

 
Deel dit artikel