WK voetbal live bij NOS

WK voetbal live bij NOS

Het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland gaat donderdag 20 juli van start en duurt precies een maand tot en met zondag 20 augustus. De NOS doet via televisie, radio en online ruimschoots verslag van het wereldkampioenschap. De NOS volgt het Nederlands elftal op de voet. 

Live wedstrijden

De NOS zendt iedere WK-dag een wedstrijd live uit (zie hieronder het uitzendschema), te zien op NPO 1 en de livestream via NOS.nl, de NOS-app en de Smart-tv app van de NOS. Gert van ‘t Hof en Suse van Kleef presenteren de WK-uitzendingen. Vaste analist is Leonne Stentler, bij wedstrijden van Oranje schuift ook Mandy van den Berg aan.

Op NPO Radio 1 is er integraal verslag van de wedstrijden van het Nederlands elftal. De presentatie is in handen van Suse van Kleef. Analisten zijn onder meer Mary Kok-Willemsen en Dyanne Bito. Verslaggever Eline de Zeeuw is ter plekke voor de interviews met de hoofdrolspeelsters. 

Samenvattingen

Van de overige WK-wedstrijden zijn er samenvattingen te zien, waaronder op NOS,nl, de NOS-app, YouTube en op televisie in het NOS Studio Sportzomer (iedere werkdag vanaf 18.45 uur op NPO 1).

In het Spoor van Oranje
De NOS volgt vanzelfsprekend de verrichtingen van Oranje dit WK op de voet. Oranjewatcher Rivkah op het Veld volgt het team en geeft regelmatig updates vanuit het Oranjekamp. In de populaire YouTube-serie In het Spoor van Oranje nemen verslaggevers Susanne Morren en Rivkah op het Veld je mee achter de schermen van het Nederlands elftal. Verslaggever Eline de Zeeuw maakt in Nieuw-Zeeland en Australië de voetbalverhalen bij andere teams, maar ook andere voetbalgerelateerde onderwerpen komen hier aan bod.

Online
Op NOS.nl en de NOS-app is er een speciale pagina waar alle verhalen, interviews en samenvattingen van het WK zijn gebundeld.  Om alles over de speelsters en de staf van het Nederlands elftal te weten te komen, is er een speciale interactieve pagina gemaakt. Hier kan je op speelsters en stafleden van Oranje klikken en zo meer over hen te weten komen. 

Podcast
De NOS Voetbalpodcast gaat deze zomer door. Gemaakt vanuit Australië of Nieuw-Zeeland op de dag dat Oranje speelt en de dag ervoor. Gepresenteerd door Rivkah op het Veld, met wisselend aangeschoven commentator Frank Wielaard, verslaggevers Susanne Morren, Eline de Zeeuw en andere gasten. 

Uitzendschema WK voetbal 2023
Deel dit artikel